«Похоронили» Тимощука, але він живий: у мережі поширюють новий фейк про зрадника з Луцька

«Похоронили» Тимощука, але він живий: у мережі поширюють новий фейк про зрадника з Луцька

У Мережі поширюють фейк про загибель зрадника з Луцька Анатолія Тимощука.

Користувачі поширюють відео, в якому розповіли, що Анатолій Тимощук загинув у ДТП поблизу Санкт-Петербурга. Проте ця інформація не відповідає дійсності.

«Похоронили» Тимощука, але він живий: у мережі поширюють новий фейк про зрадника з Луцька

Футболіст Анатолій Тимощук за свою кар'єру встановив рекорд, зігравши 144 матчі за збірну України. Його успіхи в клубах «Шахтар» та «Баварія» принесли йому світову славу та визнання. Потім його придбав російський клуб «Зеніт», де Тимощук згодом став помічником тренера і переїхав жити в Санкт-Петербург.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну більшість колишніх футбольних гравців негативно висловилися в бік агресора і закликали припинити війну. Однак Тимощук вибрав мовчання, відмовившись коментувати ситуацію і лише одного разу написав, що «не все так однозначно».

До слова, колишній гравець збірної української команди з футболу під час своїх ігор часто символічно намотував жовто-синю стрічку на голову та обгортався державним прапором.

Реакція української громадськості на дії Тимощука була різкою. Багато вболівальників та фахівців з футболу назвали його зрадником, який обрав інтереси Росії. Його мовчання під час конфлікту та відсутність підтримки України викликали обурення.

Крім того, стало відомо, що Тимощук плідно співпрацює з ФСБ Росії. 

За час вторгнення спортсмен лише двічі поділився своїми думками про війну. Спочатку він закликав до абстрактного миру. А згодом сказав у інтерв'ю, що не відчуває різниці між українцями та росіянами.

Читайте також:

Можливо зацікавить