Польща без Левандовського, але з ексволинянином, програла Нідерландам: подробиці матчу Євро-2024

Євро-2024

У поєдинку першого туру групового етапу на Євро-2024 у стартовому складі поляків на Євро-2024 вийшов 32-річний уродженець Ковеля Тарас Романчук.

Нідерланди на характері переграли Польщу (2:1). Востаннє «кадра» перемагала помаранчевих понад 45 років тому, пише видання «Збірна».

У поєдинку проти Нідерландів збірна Польщі виглядала явним андердогом. І це цілком зрозуміло, бо головний тренер «кадри» Міхал Пробєж не міг розраховувати на головну ударну силу червоно-білих Роберта Левандовського – він травмований. Натомість зі старту у «кадри» вийшов колишній громадянин України, півзахисник Тарас Романчук

Однак саме поляки відкрили лік голам у грі, коли дуже класно замкнув навіс від кутового прапорця ударом головою Адам Букса, якому асистував Пйотр Зелінський.

Та ще до перерви голландці зуміли рахунок зрівняти. Войцеха Щесного ударом з-за меж штрафної пробив Коді Гакпо, якому дуже допоміг рикошет від оборонця «кадри». 

По перерві обидві команди грали максимально обережно і практично не мали реальних гольових нагод. Єдиний шанс був у джокера Рональда Кумана Ваута Вегхорст і він ним скористався сповна, вирвавши перемогу для помаранчевих.

Цікаво, що Польща востаннє перемагала Нідерланди аж 2 травня 1979 року. Це був матч кваліфікації до Євро-1980.

Читайте також:

Можливо зацікавить