Помер нардеп та народний артист України Ян Табачник

Помер нардеп та народний артист України Ян Табачник

11 вересня після тривалої недуги помер народний артист України, нардеп Ян Табачник. Останні роки він тяжко хворів і проходив лікування в Ізраїлі. Табачник помер на 79-му році життя.

Про смерть артиста повідомив журналіст Михайло Маслій

Він написав, що останні роки Ян Табачник боровся з раком. Він проходив лікування в Ізраїлі.

«Після 20 години вечора 11 вересня’2023, у Тель-Авіві, в лікарні, на 79-му році життя спочив у Бозі Ян Табачник… Як виявилося і підтвердив час, найвірнішими в останні два роки, відколи боровся з раком легенів (надто складний і примхливий, може будь-коли відновитися) і пройшов лікування у найкращій приватній клініці Ізраїлю в Тель-Авіві понад 100 сеансів хіміотерапії та опромінення» ,- розповів Маслій.

Також він повідомив, що уродженця Чернівців поховають у Тель-Авіві.

«Поховають уродженця Чернівців у Тель-Авіві. Таке було його бажання, на землі його рідного народу.», - написав Михайло Маслій.

Ян Табачник - український музикант, акордеоніст, народний депутат Верховної Ради декількох скликань, народний артист України, засновник конкурсів і меценат.

Він народився у 1945 році в Чернівцях. Музичну освіту Табачник здобув у Мелітополі. Потім він закінчив юридичний факультет у КНУ імені Тараса Шевченка.

У період з 1964 по 1994 Рік Табачник був артистом різних театрів і філармоній.

У 1995 році створив в Одесі міський театр музики Яна Табачника.

 Читайте також: