Понад 20 людей втратили зір після ін'єкцій на Тернопільщині: що відомо про справу, яка тягнеться вже рік

втрата зору, лікарі, Тернопільська область

На Тернопільщині повідомлено про підозру трьом лікарям, чиї пацієнти осліпли після уколу. Справа тягнеться вже рік.

Про це повідомив начальник управління Нацполіції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко, повідомляє «Суспільне». 

«Трьом лікарям оголошено підозри. Слідство активно працює над тим, щоб оголосити підозри керівному складу даного лікувального закладу», – сказав Зюбаненко.

 За його словами, проблема полягала в тому, що було багато потерпілих, призначено багато експертиз. Потерпілі — переважно старшого віку, яких було складно доставляти до медзакладів для експертиз.

«20 лютого 2023 року сталася ця подія, а два тижні тому оголосили першу підозру одному з лікарів, який вводив цей препарат. Звернулися до суду про запобіжний захід», – додав заступник начальника управління Нацполіції в Тернопільській області Андрій Ткачик.

За його словами, експертизи підтвердили, що лікарський препарат, який вводився пацієнтам, був підроблений.

«Він не випускався цією фірмою, яка здійснює виробництво цих препаратів, це доведено всіма експертизами. Ми маємо 20 потерпілих, двоє потерпілих вже померли і не дочекалися вироку суду. Хочу наголосити, смерть не є в причинному зв'язку, це вікове. Практично у всіх потерпілих було видалено очні яблука, зір не повернувся», – каже правоохоронець.

Відомо, понад 20 пацієнтів Чортківської лікарні на Тернопільщині визнані потерпілими у кримінальній справі. Тамтешніх лікарів підозрюють у неналежному виконанні своїх обов'язків. Два десятки їхніх пацієнтів або повністю втратили зір, або стали бачити ще гірше - одному чоловікові взагалі довелося видалити око.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить