Породіллі з Волині розповіли, як готуються до появи малюків та який вид вигодовування обирають

Породіллі з Волині розповіли, як готуються до появи малюків та який вид вигодовування обирають

З початку року у Луцькому пологовому будинку народилося 671 немовля: 340 хлопчиків та 331 дівчинка.

До Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування, яке триває 1-7 серпня під гаслом «Відкрий годування грудьми: живи та працюй по-новому», Суспільне дізнавалося, як породіллі готуються до появи малюків та який вид вигодовування обирають.

Як розповіла  меддиректорка з неонатології Луцького клінічного пологового будинку Олена Курак, у перші пів року важливо годувати малюка грудним молоком.

«Грудне молоко насичене білками, жирами, вуглеводами. Воно сприяє нормалізації флори кишечника, бо має біфідофактор: фермент, який сприяє перетравленню їжі», – сказала педіатриня.

35-річна Альона Рижко з села Підліси Ковельського району народила сина п’ять днів тому. 1 серпня маму з немовлям виписують додому.

«Це в мене вже третя дитина, я маю досвід, то проблем особо так не було. Соски тріскалися, але помазати відповідним кремом і нормально. Все загоюється можна далі продовжувати годувати», – зазначила волинянка.

Катерина Магнета з Луцького району завершила грудне годування, коли її доньці Раді було два роки і сім місяців. У серпні малечі виповниться три роки. Волинянка говорить: вирішила годувати дитину, доки їм обом буде комфортно.

«Після двох років грудне вигодовування у нас було тільки на сон, або коли у неї якийсь стрес. Є можна сказати, міф, що мамин організм страждає від того, що вона годує дитину груддю, але для мене це – абсолютна гармонія», – каже жінка.

Катерина Магнета зазначила: якщо виникала потреба, годувала донечку і в громадських місцях, дослухалася лише до себе і дитини й переконана – донечка рідко хворіє саме завдяки тривалому грудному годуванню.

Як додала меддиректорка з неонатології Луцького клінічного пологового будинку Олена Курак, малюків краще годувати на вимогу, а грудне вигодовування продовжувати щонайменше до двох років.

«Ці дітки не мають проблем із щелепно-лицьовим скелетом, у них дуже гарно розвиваються прикус, ці діти менш алергетики, менш захворювань на астму і на ожиріння, і не забуваємо про маму, для якої це дуже важливо. Це зменшує ризики інсультів, ризики цукрового діабету, ризики онкозахворювань», – додала педіатриня.

Читайте також: 

Можливо зацікавить