«Постраждалі лучани отримують допомогу та тимчасове житло», - голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко

«Постраждалі лучани отримують допомогу та тимчасове житло», - голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко

Голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко у понеділок, 26 серпня, провів засідання комісії ТЕБ та НС у зв'язку з наслідками ворожої атаки. 

Основною темою засідання стало усунення наслідків ранкової ворожої атаки на Волинь, - повідомив Юрій Погуляйко на своїй фейсбук-сторінці. 

Очільник області зазначив, що внаслідок обстрілу постраждали два житлових будинки в Луцьку, було пошкоджено майно громадян. На жаль, одна людина загинула, а п’ятеро отримали тілесні ушкодження. 

«Лучани отримують усю необхідну допомогу. Також мешканцям постраждалих будинків надано тимчасове житло», - підкреслив Юрій Погуляйко.

На місці події працюють рятувальники, які розбирають завали, та правоохоронці, які документують і розслідують воєнні злочини. Оцінка пошкоджень триває, і вже оголошено про готовність волинських забудовників відновити зруйновані будівлі.

В області відзначаються проблеми з електропостачанням і водопостачанням. Ремонтні бригади активно працюють над відновленням інфраструктури.

Для підтримки населення розгорнуто:

  • 99 Пунктів незламності від органів виконавчої влади та місцевого самоврядування;
  • 28 Пунктів незламності ДСНС, з яких 9 обладнано наметами, один з яких працює на місці ураження. У разі потреби можливе розгортання ще трьох мобільних пунктів.

У Пунктах незламності можна зарядити телефони, скористатися інтернетом та отримати інші необхідні послуги. Інформацію про розташування Пунктів можна знайти в застосунку «Дія» або на сайті nezlamnist.gov.ua.

Юрій Погуляйко також зазначив, що були прийняті ряд рішень, які з міркувань безпеки наразі не можуть бути озвучені. Він подякував усім, хто бере участь у ліквідації наслідків атаки та надає допомогу постраждалим волинянам.

Читайте також:

Можливо зацікавить