Як господарства Луцької громади готуються до роботи в осінньо-зимовий період

Як господарства Луцької громади готуються до роботи в осінньо-зимовий період

Під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради у середу, 9 жовтня, заслухали інформацію про підготовку господарства Луцької громади до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025.

Як йдеться у звіті, на обслуговуванні ДКП «Луцьктепло» станом на сьогодні перебуває 552 житлових будинки. Станом на 1 жовтня житлово-експлуатаційними підприємствами міста профілактично відремонтовано системи центрального опалення у 119 будинках, гарячого водопостачання – у 72 будинках, холодного водопостачання – у 103 будинках.

Відремонтовано 60 електрощитових. Проведено ремонт оголовків димовентиляційних каналів в 38 будинках.

Виконано заміну водовідвідних пристроїв у 38 будинках протяжністю 357 метрів. Відремонтовано поточним ремонтом 2,44 тис. м2 покрівель в 97 будинках. Проведено косметичний ремонт 35 сходових кліток у 34 будинках.

Роботи по склінню слухових вікон на горищах та в підвальних приміщеннях, встановлення вхідних дверей та люків на горищах продовжуються.

Підприємством КП «Луцькводоканал» виконано ряд заходів, а саме:

  • замінено 0,546 км аварійних ділянок  водопровідних мереж;
  • замінено 0,181 км аварійних ділянок каналізаційних мереж;
  • замінено 25 люків;
  • замінено 37 засувок;
  • замінено 34 залізобетонних кришок на водопровідно-каналізаційних колодязях;
  • замінено 5 пожежних гідрантів та відремонтовано 40 гідрантів;
  • відремонтовано 65 водопровідно-каналізаційних колодязів;
  • проведено демонтаж водорозбірної колонки та відремонтовано 45 колонок тощо.

З метою забезпечення належного стану міської території в зимовий період 2024/2025 років, утримання території громади проводитиметься наступною технікою: ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» – 12 автомобілів посипально-відвалочних, 2 – навантажувача, 1 – грейдер, 10 – тракторів з щіткою і відвалом, 2 – самоскиди для вивезення снігу. Техніка знаходиться у технічно-справному стані та підготовлена для робіт з зимового утримання вулиць. Загалом 27 одиниць техніки.

На складі ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» знаходиться 364,49 тонн солі з антизлежувачем та 1500,0 тонн суміші для обробки доріг. Проведено конкурсні торги на закупівлю 560,0 тонн солі.

Бюджетом громади на належне утримання вулично-дорожньої мережі у зимовий період 2024/2025 року передбачено 6 704,00 тис. грн.

З метою швидкого реагування на погіршення погодних умов передбачається забезпечити цілодобове чергування служби оперативного реагування в Луцькій міській територіальній громаді та у департаменті житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Для здійснення заходів, пов’язаних із ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій природного характеру (сильні снігопади, ожеледь), підприємством ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» передбачено залучати техніку інших підприємств.

Читайте також:

Можливо зацікавить