Працівниця СБУ на Волині виправдовувала російську агресію: чи покарав її суд

Працівниця СБУ на Волині виправдовувала російську агресію: чи покарав її суд

Судили працівницю Служби безпеки України на Волині, яка виправдовувала російську агресію. Жінка отримала п’ять років тюрми, які замінили на три роки умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, повідомляють Волинські новини

Уродженка Любомля Тетяна Т. 24 роки працювала в СБУ і мала звання майора. Встановлено, що вона надсилала повідомлення своїм знайомим та родичам, в яких заперечувала російську агресію, називаючи російське вторгнення до України «внутрішнім громадянським конфліктом».

Також жінка повторювала наративи, які розповсюджує російська пропаганда про війну, стверджувала, що Україна не зможе існувати без РФ та Білорусі. У своїх діалогах обвинувачена упродовж березня-червня 2022 року вживала наступне:

– «Приєднання росією Автономної республіки Крим є законним та історично виправданим»;

– «Це свої своїх бомблять на сході, російські військові не обстрілюють мирних жителів»;

– «Конфлікт розпочатий американцями руками українців, і це саме Україна провокувала росію, починаючи ще з 2014 року»;

– «Результатом війни може бути лише знищення українців, таку ціль переслідують партнери України із заходу, їм потрібні лише ресурси і територія України»;

– «В Бучі та інших містах – це інсценування та інформаційно-психологічні операції, організовані українцями і британцями для дискредитації російських військових та загалом росії на міжнародній арені».

– «...вони не вміють та не здатні успішно керувати країною»;

– «росія подарувала українцям територію та державність, а окремої української нації не існує, так як населення України є частиною русского народу»;

– «...східні та південні області України взагалі історично належать російській федерації та повинні перейти до її складу»;

– «Це провокація з боку українських військових та спроби України спотворити події для іноземних засобів масової інформації»;

– «Україна сама винна у розпочатій війні із російською федерацією. Українські військові, влада та націоналісти провокували росію, тому росія була вимушена захищатись».

Дії жінки кваліфікували за ч.1, 3 ст. 436-2 КК України, тобто як виправдовування, визнання і заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.

Обвинувачена свою вину не визнала. Мовляв, любить Україну, а те, що відбувається нині у державі, – страшна трагедія. Як пояснила, читала різні ресурси, зокрема і російські, щоб бути в курсі ситуації, а всю інформацію надсилала тільки братові, який проживав у Росії.

Відомо, що вона раніше не судима, характеризувалась задовільно, має низку нагород за службу.

До слова, на одному із засідань вже колишня працівниця СБУ називала українців, зокрема й себе, хохлами.

Суд визнав Тетяну Т. виною і призначив їй п’ять років позбавлення волі. Але реальне покарання замінили на три роки іспитового терміну.

Крім того, жінку позбавили звання майора і заборонили на три роки обіймати посади у правоохоронних органах та органах державної влади. А ще вона заплатить 51 тисячу гривень за проведення судових експертиз.

Читайте також: 

Можливо зацікавить