Президент Зеленський посмертно нагородив 20-річного нацгвардійця з Волині, якого збив поліцейський. Фото

Президент Зеленський посмертно нагородив 20-річного нацгвардійця з Волині, якого збив поліцейський. Фото

Указом Президента України Володимира Зеленського від 24.01.2023 року нагороджено молодшого сержанта Максима Куця медаллю «Захисника України» (посмертно). Волинського військового відзначили за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Почесну відзнаку батькам загиблого вручив представник Національної гвардії України.

Про це повідомляє Типове Ратне

Відомо, що молодий військовий загинув під час ДТП. Вечері, 27 липня 2022 року на контрольно-пропускному пункті під час виїзду з міста Нововолинськ. Автомобіль Opel, за кермом якого був поліцейський, спробував об’їхати чергу з інших автомобілів і на швидкості протаранив бетонні блоки та збив двох правоохоронців.  Під колесами загинули 20-річний нацгвардієць Максим Куць і 40-річний дільничний Ігор Морозов.  

Винуватцем аварії виявився сержант поліції 21-річний Олег Крючко. У ДБР, яке розслідує цю аварію, повідомили, що за попередніми даними, водій був тверезий.

«Загиблий 20-річний Максим Куць в армію був призваний навесні минулого року. До цього він навчався у професійно-технічному училищі у Володимирі (колишній Володимир-Волинський) Волинської області, за спеціальністю викладач трудового навчання. Максим разом із братом займався боксом. Вони створили свій клуб. Односельчани кажуть, що Максим був патріотом, любив Україну, своє рідне село, збирався їх боронити»,- йдеться у повідомленні.

Президент Зеленський посмертно нагородив 20-річного нацгвардійця з Волині, якого збив поліцейський. ФотоПрезидент Зеленський посмертно нагородив 20-річного нацгвардійця з Волині, якого збив поліцейський. Фото

Відомо, що 4-го травня 2023 року у Нововолинському суді оголосили вирок по справі колишнього поліцейського, який на блокпосту в Нововолинську збив на смерть 40-річного офіцера Ігоря Мороза та 20-річного нацгвардійця Максима Куця.

Читайте також:

Можливо зацікавить