Причина - відсутність електрики на Ямайці: як волинська легкоатлетка потрапила на Олімпійські ігри

Причина - відсутність електрики на Ямайці: як волинська легкоатлетка потрапила на Олімпійські ігри

Ямайська метальниця молота Найока Клуніс вчасно не підтвердила свою участь у Олімпіаді. Замість неї ліцензію отримала волинська легкоатлетка Ірина Климець.

Офіційно про це було повідомлено ще на початку липня. І лише зараз стало відомо, як все відбувалось насправді, пише Спорт 24.

Клуніс розповіла, що була готова виступити у Парижі, але її вчасно не заявила на Ігри Федерація легкої атлетики Ямайки.

Федерація у свою чергу пояснила, що через ураган у них був відсутній інтернет та електроенергія, тому вони не змогли підтвердити участь своєї спортсменки на Іграх, інформує Jamaica Observer.

Ірина Климець на той час була третьою непрохідною в рейтингу. Але здобути ліцензію після того, як від квот, за офіційними повідомленнями, відмовилися три легкоатлетки – представниці Швеції, Великої Британії та Ямайки.

Шведка і британка дійсно відмовилися, а от з представницею Ямайки стався згаданий вище казус.

Клуніс намагалась виправити ситуацію, навіть подала позов до Спортивного арбітражного суду (CAS). Але його її відхилили на тій підставі, що справа знаходиться за межами юрисдикції CAS.

Тож, виступу Ірини Климець на Олімпіаді нічого не загрожує.

Довідково:

Українська легкоатлетка Ірина Климець народилась в селі Четвертня, що в Луцькому районі. Дівчина спеціалізується на метанні молота. Ірина брала участь удвох Олімпіадах, є фіналісткою та призеркою чемпіонатів Європи та світу, чемпіонкою Універсіади, фіналісткою чемпіонату Європи, призеркою Кубка Європи.

Варто зазначити, що дівчині вдалось здобути 6 місце на чемпіонаті Європи у Мюнхені. Це найвище досягнення в історії України.

Читайте також:

Можливо зацікавить