Прихильник Московської церкви нардеп Дмитрук утік з України

Прихильник Московської церкви нардеп Дмитрук утік з України

Позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, відомий своєю підтримкою Московського патріархату, незаконно залишив територію України.

Згідно з інформацією від поінформованих джерел у правоохоронних органах, Дмитрук перетнув кордон у суботу, 24 серпня, і вилетів до Італії через аеропорт "Кишинів" після короткого перебування в Молдові, - пише Українська правда.

Останній раз Дмитрук законно перетинав кордон України на початку 2023 року. Після цього, за даними джерел, він не залишав територію країни до 24 серпня 2024 року. Напередодні незаконного виїзду він опублікував в Telegram заяви про ймовірні обшуки за місцем його проживання у Києві та Одесі, а також про фейки, які нібито поширюються про його місцеперебування.

Правоохоронці наразі з'ясовують обставини незаконного перетину державного кордону. "Українська правда" намагалась зв'язатися з Дмитруком, але його телефон більше не обслуговується.

Артем Дмитрук став відомий через ряд скандалів, включаючи участь у антивакцинаторських акціях і звинувачення в підтримці виправдовування агресії Росії проти України. У лютому 2024 року він вніс заставу для монаха Києво-Печерської Лаври, ієродиякона Павла Музичука, затриманого за підозрою у виправдовуванні агресії РФ.

Читайте також:

Можливо зацікавить