Примирення сусідів: після скандалу за участі поліції, лучанам вдалося домовитись

Примирення сусідів: після скандалу за участі поліції, лучанам вдалося домовитись

Нещодавно у 33-му мікрорайоні Луцька між мешканцями сусідніх будинків розгорівся скандал. Не обійшлося без поліції та представників міськради. Проте, конфліктну ситуацію вдалося вирішити та домовитися про комфортні умови для всіх мешканців.

Нагадаємо, наприкінці жовтня нинішнього року мешканці будинку, що розташований на вулиці Кравчука, 19Б, викликали поліцію, аби зупинити роботи, які проводили за ініціативи жителів сусіднього будинку, Кравчука, 17.

Як розповіла виданню ВСН голова ОСББ будинків Кравчука 19 та 19 Б Віра Максимюк, мешканці Кравчука, 17 вирішили облаштувати собі парковку на зеленій зоні сусідніх будинків, не порадившись із їхніми жителями, які були категорично проти:

«Прибудинкова територія будинків Кравчука, 19Б та Кравчука, 19 межує з Кравчука, 17, які вирішили не розповідати про свої наміри мешканцям сусідніх будинків та не питати їхньої думки, а облаштувати собі парковку на нашій зеленій зоні.

Звісно, наших мешканців це обурило, вони викликали поліцію, аби екскаватори припинили нищити зелену зону. Я поїхала у департамент ЖКГ, на зустріч з директором Миколою Осіюком. Пояснила йому ситуацію, тож він зупинив усі роботи до з'ясування всіх обставин».

Примирення сусідів: після скандалу за участі поліції, лучанам вдалося домовитисьПримирення сусідів: після скандалу за участі поліції, лучанам вдалося домовитись

Після інциденту жителі всіх трьох будинків зібралися на загальних зборах, аби обговорити ситуацію, що склалася, та знайти шляхи її вирішення. 

«Відбулися збори за участі мешканців трьох будинків, ми домовилися про ті зміни, які будуть комфортні для всіх. Їздили на прийом до Миколи Осіюка, який пояснив, що ця земельна ділянка не є чиєюсь приватною власністю, а комунальною, тобто ніхто не має права вирішувати її долю, окрім міської влади», - зауважила Віра Максимюк.

В проєкт ремонту двору на цій ділянці внесли зміни - запланували парковку, яку в результаті й облаштували. Проте, директор департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Миколи Осіюк зауважив, що ці паркомісця є спільні, а не конкретно чиїсь, та паркувати автівки там може будь-хто із мешканців.

Примирення сусідів: після скандалу за участі поліції, лучанам вдалося домовитисьПримирення сусідів: після скандалу за участі поліції, лучанам вдалося домовитись

Читайте також:

Можливо зацікавить