Про дорогу поки мріють: проблемну вулицю у Луцьку обіцяють «підлатати» влітку

Про дорогу поки мріють: проблемну вулицю у Луцьку обіцяють «підлатати» влітку

Люди на вулиці Мрії в Луцьку знову звертають увагу на те, що фури розбивають їм дорогу. Мовляв, ганяють так, що страшно. Ні діти не можуть вийти на вулицю погратися, ні дорослі – в хаті вікна відчинити, бо пилюка стоїть стовпом.

На проблемну вулицю завітали головний комунальник міста і помічник міського голови, – пишуть Волинські новини, посилаючись на сюжет «12 Каналу»

«Із дороги вода біжить у двір. От запитання: кому це треба, хто так хотів би, щоб йому в двір з дороги вода бігла? Я не можу виїхати машиною, бо виїжджаєш і зразу в яму», – нарікає місцева жителька.

Мешканці вулиці Мрії в Луцьку знову бідкаються через розбиту дорогу. Вже кілька місяців поспіль вони добиваються ремонту. Дорога валиться, штукатурка в хатах сиплеться, а фури, мовляв, гасають. За дітей, які ходять вулицею, страшно, а під ногами біля хат ледве не постійно стоїть болото. За словами місцевих, це все через підприємства, які працюють на сусідній вулиці Авіаторів, що поруч.

Також близько восьми років мешканці спостерігають за збільшенням тріщин на своїх домівках.

Цього тижня з довгоочікуваним рішенням цієї проблеми до них приїхали головний комунальник міста і помічник міського голови. Запевняють: ремонт дороги буде, обмежувач руху для фур поставлять. 

«Потрібно робити там обмежувач руху, щоб вантажний транспорт тут не їздив, оскільки це вже питання дуже довго тягнеться. А там будемо спілкуватися безпосередньо з підприємцями про співфінансування з місцевого бюджету. Будемо дивитися, скільки ми в змозі будемо допомогти підприємцям для того, щоб зробити заїзд від Сосюри до їхніх промислових зон», – коментує помічник Луцького міського голови Назарій Храновський.

Тож фури їздити тут уже не зможуть, а от для швидкої та пожежної машин доступ буде. Крім того, промислову вулицю Авіаторів завдовжки понад півтора кілометра відремонтують для проїзду великогабаритного транспорту.

«Тобто поставити габаритні ворота, щоб фура не могла проїхати. Нам треба офіційний дозвіл від пожежної частини, тому що, можливо, станеться пожежа і вони приїдуть сюди найперші», – говорить директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Микола Осіюк.

Орієнтовна вартість ремонту вулиці Авіаторів із поворотом на вулицю Мрії становить 29 мільйонів гривень. За ремонт планують узятися влітку. Поки, каже Микола Осіюк, ями засиплять, тож зо три місяці таке тимчасове покриття протримається.

Читайте також:

Можливо зацікавить

Затори
відео

На трасі Луцьк-Ковель утворився довжелезний затор

«Їжа» з полін: лучанка-юристка майструє дерев'яні сувеніри і допомагає ЗСУ
відео

«Їжа» з полін: лучанка-юристка майструє дерев'яні сувеніри і допомагає ЗСУ

Купила віртуальне авто за понад 280 тисяч гривень: волинянка потрапила на гачок шахраїв

Купила віртуальне авто за понад 280 тисяч гривень: волинянка потрапила на гачок шахраїв

війна в Україні

Вивозив побратимів не на броні, а у цивільному джипі-пікапі: на війні загинув Герой з Луцька Юрій Сілюк

напад алкоголь

Каже, що все мов у тумані: лучанин після пиятики напав на компаньйона

доброволець війна

Міг не йти на війну: загинув доброволець з Луцька Влад Чайка

футбол Діденко Кварцяний

«Траплялися жорсткі моменти»: ексфутболіст поділився спогадами про роботу з відомим тренером з Луцька

зловживання суддя

Зловживання впливом: апеляційна палата звільнила від покарання колишнього суддю з Луцька

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка
відео

«Це сержант-легенда, він дуже багато зробив для нашої країни»: спогади про Героя з Луцька Олександра Ющенка