Про першу спробу самогубства батьки не знали: усе, що відомо про загибель студентки в Луцьку

Про першу спробу самогубства батьки не знали: усе, що відомо про загибель студентки в Луцьку

19-річна студентка, яка кинулася з даху багатоповерхівки у Луцьку, не мала показів для госпіталізації у психлікарню, попри те, що напередодні трагедії була спроба суїциду. Натомість про першу спробу самогубства батьків дівчини ніхто не повідомив, адже вона була вже повнолітня. 

Про це у медзакладі розповіли журналістам телеканалу «Аверс», інформують Волинські новини

Нагадаємо, трагедія сталася ввечері 27 червня.

Як повідомили сусіди, напередодні дівчина спробувала вкоротити собі віку, але її відвезли у психіатричну лікарню. Вона переночувала в медзакладі, а ввечері біда таки сталася. Сусіди кажуть – через невзаємне кохання, поліція теж вважає, що у загиблої були негаразди в особистому житті. 

Сусіди розповідають, що дівчина нібито приїхала з Володимира. Була студенткою технічного університету.

«Це драма в душі тої дівчинки. Піти на такий крок… Я не знаю. Вони ж тут орендували квартиру, здається», – говорить місцевий житель.

«Я кажу: щось бахнуло, що це було? Напевно, хтось вікно зачинив. Мала дивилася у вікно й каже, що швидка, поліція приїхали. Ми почали дивитися. Бачимо, що тут усі бігають. Чоловік заглянув і каже: тіло лежить. Я вискочила на балкон і побачила, що якась жіночка лежить. Її забрали. Вона ще дихала. Її довго ще відкачували, але врятувати не змогли», – каже сусідка.

Місцеві розповідають, що загибла разом із хлопцем винаймали квартиру. Напередодні дівчина вже намагалася вкоротити собі віку, але її вдалося врятувати.

«Там ніби нещаслива любов між ними. Перед тим вона теж намагалася з собою щось зробити, але викликали лікарів, її забрала швидка, завезла в лікарню. Згодом її відпустили. Кажуть, що вона вийшла на дах (там десь двері були відчинені) і скинулася», – розповідає місцевий мешканець.

У швидкій зазначають, що медиків викликав колишній хлопець загиблої. Так він представився.

«Повідомив про те, що його колишня дівчина хоче викинутися з вікна багатоповерхівки. Коли приїхала бригада, люди повідомили, що вона буквально щойно впала. Під час огляду дівчини було виявлено політравму. Проводили реанімаційні заходи, але вони були безрезультатні», – повідомив завідувач центральної оперативної диспетчерської Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги Станіслав Лінік.

Жінка, яка живе в сусідній квартирі, каже, що батьки дівчини навіть не знали про першу спробу суїциду.

«Завезіть у психлікарню, помістіть її там, психолога викличте чи батькам повідомте. Я дивуюся, що батькам ніхто не повідомив», – каже вона.

Додає, що майже не спілкувалася з молодими людьми, але між ними не чула жодних сварок. Пригадує, що хлопець із дівчиною тут жили разом понад два місяці.

«Не чула ніяких скандалів. Наговорювати не буду, бо не чула… Які ж тут стіни. Було би чути, якби був якийсь скандал», – каже жінка.

У психіатричній лікарні розповідають, у якому стані привезли дівчину раніше.

«У приймальному відділенні поводилася абсолютно адекватно, спокійна, на всі запитання давала чіткі відповіді. Сказала, що її неправильно зрозуміли, що вона хоче працювати, що вона хоче продовжити навчання, що жодних суїцидальних намірів у неї немає. Всю ніч вона провела в нас у відділенні. До ранку спала. Жодних порушень поведінки, висловлювань, порушень сприйняття не було. Тобто психотичних розладів, які давали би підстави для примусового утримання в стаціонарі, не було», – коментує директорка Волинської психіатричної лікарні Людмила Юрко.

У медзакладі кажуть, що зранку дівчину оглянули на лікарській комісії. Мовляв, у неї не було навіть пригніченого настрою. Зі слів медиків, вона не погоджувалася на подальше перебування в лікарні й написала заяву та розписку про відмову. Нібито дуже боялася втратити роботу, яку знайшла.

Чи повідомляли лікарі батькам дівчини про спробу суїциду?

«Якщо особа поступає по швидкій допомозі чи в примусовому порядку, відповідно до закону про психіатричну допомогу, ми зобов’язані повідомити родичів», – каже Людмила Юрко.

На запитання, чи дівчина поступила в лікарню в примусовому порядку, відповідає: «Ні, вона дала згоду».

Згодом директорка психіатричної лікарні з’ясувала, що батьків дівчини не повідомляли, бо та категорично заявила, що доросла й повнолітня і нікого повідомляти не потрібно. Медики кажуть, що запитували про нещасне кохання, але дівчина це заперечувала. Хлопець у лікарню не навідувався. Усі обставини трагедії з’ясовує поліція.

Читайте також: 

Можливо зацікавить