Про те, що буде музикантом, натякав батькам ще немовлям: в гостях у переможця «Євробачення»

Про те, що буде музикантом, натякав батькам ще немовлям: в гостях у переможця «Євробачення»

Віталій Дужик, один з учасників гурту Kalush Orchestra, який переміг на «Євробаченні», живе у невеличкому селищі неподалік Луцька.

12 канал побував в гостях у музиканта та дізнався, чому мама Віталія в дитинстві не ходила на концерти сина, чому артист не відписує фанаткам і за що одного з учасників гурту перехожі назвали грішником. 

Після того, як з екрана телевізора прозвучало, що переможцями «Євробачення-2022» став український гурт Kalush Orchestra, каже мама Іванна, у неї розривався телефон.

«Дзвонили люди, плакали. Ви знаєте, я навіть не думала, що люди так довго сидять. Ну знаєте, думала, подивляться в переглядах… Плачуть люди, дзвонять… Я змушена була відключити телефон. У мене майже дві доби був відключений телефон, тому що нічого не можна було зробити», – розповідає мама.

Щоб у сім’ї Дужиків був музикант, дуже хотів дідусь Віталія – ексголова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк.

«Він каже: ти знаєш, каже, я так хочу, щоб у мене був внук. Щоб він танцював, співав, грав», – ділиться спогадами мама Іванна.

Так і сталося. До слова, про те, що буде музикантом, Віталій натякав батькам ще немовлям.

«Приїхали з роддому, понакладали різних іграшок. І так сталося, що він справді потягнувся до сопілки, простої дитячої сопілки», – згадує мама Іванна.

І ось він – переможець міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення». Про нього говорять і знають у різних куточках України.

Щодо виступу на сцені «Євробачення», то хвилювань, розказує Віталій Дужик, зовсім не було.

«Тому що ми працювали день у день. І в нас вже просто не могло бути хвилювань. Ми мали представити країну в найкращому світлі і показати, яка в нас культура, що ми можемо робити дуже круту музику», – каже хлопець.

Переможна пісня «Стефанія», розповідає артист, була присвячена мамі лідера гурту Олега Псюка. Однак згодом, вважає Віталій, вона почала набувати інших значень: «Кожен бачить, напевно, свою маму в цій пісні».

Популярність на собі відчувають і батьки хлопця: зйомка за зйомкою, коментар за коментарем. Словом, перемога сина на Євробаченні, кажуть, таки змінила їхнє життя. Пані Іванні, запевняє жінка, до впізнаваності не звикати, бо й батько – Анатолій Грицюк був публічним, та й посада того вимагає. А ось пан Вадим каже: зірковість – то не його, хоч перемогою сина дуже тішиться.

Одна перемога є, каже сімейство, ще трохи – і буде наступна: перемога України!

Можливо зацікавить