Проблема смороду в Луцьку: що про це каже міський голова

Проблема смороду в Луцьку: що про це каже міський голова

Люди часто скаржаться на сморід у Луцьку. Переважна більшість невдоволених - мешканці районів ЛПЗ, Львівської, Володимирської та Вересневого. Цього літа вона була пов’язана здебільшого з діяльністю недобросовісних підприємств.

Міський голова Ігор Поліщук в інтерв'ю ІА «Волинські новини» розповів, яким чином на них можна вплинути та на якому етапі реконструкція очисних «Луцькводоканалу».

Як зазначив мер, 80% скарг на поширення неприємного запаху надходили з мікрорайонів ЛПЗ, Вересневе, вулиць Львівська, Володимирська, тобто тих, які межують із цукровим заводом і ТОВ «БІОПЕК».

«Минулих років підприємства частково справлялися з проблемою. Цьогоріч, за попередньою інформацією, унаслідок порушення технологічного процесу було знову допущено злив мелясної барди у відстійники цукрового заводу, що й спричинює виникнення неприємних запахів у згаданих мікрорайонах. Нині ми маємо інформацію про те, що інвестори придбали цукровий завод і розпочали підготовчі роботи до будівництва очисних споруд, аби в майбутньому уникнути цієї проблеми», - каже Ігор Поліщук.

За словами міського голови, певний негативний вплив на якість повітря в нашій громаді чинять теж очисні «Луцькводоканалу».

«В міжнародному віснику закупівель опубліковано тендер на їх реконструкцію. Очікуємо початку робіт наступного року. Наголошу, що з 1973 року, коли збудували першу чергу очисних споруд, там не було проведено жодного капітального чи серйозного поточного ремонту», - додає він.

Читайте також:

Можливо зацікавить