Продав автомат Калашникова через інтернет: зброю відправили з Одещини на Волинь

Продав автомат Калашникова через інтернет: зброю відправили з Одещини на Волинь

Уродженець Херсона отримав один рік умовного терміну за те, що відправляв автомати у Ківерці. Чоловік заробляв на нелегальному перевезенні зброї, за що й був притягнутий до відповідальності.

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на вирок Ківерцівського районного суду.

У серпні 2023 року Юрій С. домовився про продаж іншій особі автомата Калашникова (АК-74), який зберігав у себе вдома без відповідного дозволу. За зброю клієнт перерахував на банківську картку чоловіка 46,5 тисячі гривень. Оголошення про продаж вогнепалу було розміщено на одному з сайтів в інтернеті.

Далі обвинувачений відправив автомат через пункт «Нової Пошти», що в селі Кордон Одеської області, до міста Ківерці. Вже на Волині придатну для стрільби зброю отримав покупець.

Після цього у серпні та листопаді 2023-го за участі чоловіка сталося ще два аналогічні випадки торгівлі автоматами. Із Одеської та Львівської областей він відправляв їх замовникам до Ківерців через «Нову Пошту». Один АК вартував 46,5 тисячі гривень, інший – понад 49 тисяч.

Чоловікові інкримінували збут вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу за ч. 1 ст. 263 КК України.

Обвинувачений свою вину визнав повністю. Як зазначив, до вчинення злочину його спонукали відсутність стабільного доходу і важке матеріальне становище, адже він є внутрішньо переміщеною особою. У вчиненому щиро розкаявся, просив суворо не карати його. Відомо, що чоловік не працює, раніше судимим не був.

У підсумку суд визнав Юрія С. винним і призначив чотири роки позбавлення волі. Але покарання замінили на один рік іспитового терміну. Також він заплатить понад шість тисяч за експертизи.

Читайте також:

Можливо зацікавить