Продавав неіснуючу амуніцію: судять 21-річного молодика з Луцька, який заробляв на війні

Продавав неіснуючу амуніцію: судять 21-річного молодика з Луцька, який заробляв на війні

На Волині судять шахрая 2002 року народження. Хлопець з Луцька розміщував в інтернеті оголошення про те, що продає військову амуніцію.

Щоправда, як тільки покупець пересилав кошти, продавець переставав виходити на зв'язок, - йдеться у сюжеті каналу Аверс.

Потерпілими від таких шахрайських дій стали військові та їхні родичі. На цьому судовому засіданні усі, окрім судді та секретаря, побажали утаємничити свої особи.

Хлопець розміщував оголошення в соціальних мережах та на майданчику ОЛХ.

Спочатку підсудний дійсно деякі товари насилав покупцям, а згодом, коли йому приходили на рахунок гроші, зникав. Потерпілими у цій справі стали військові, а також їхні родичі.

За другим епізодом сума ще більша. Свою шахрайську діяльність підсудний продовжував і тоді, коли йому вже був оголошений перший обвинувальний акт.

«Коли ви це все плануєте вішкодовувати? Ви ж кажете, що ви тисячу доларів вішкодували, це 38 тисяч гривень плюс-мінус. Значний перелік людей, які по обвинувальному акту вказано, що є потерпілими, це або військовослужбовці, або родини військовослужбовців, які замовляли собі певний захист, обмандурування саме для захисту вас», - зазначив суддя Луцького міськрайонного суду Ярослав Артиш.

21-річний обвинувачений свою провину визнає повністю, навіть обіцяє повернути кошти. Щоправда, наразі він повернув потерпілим лише біля 40 тисяч гривень, а сума, згідно озвучених суддею епізодів, чималенька - по першому обвинувальному акту – більше ста тисяч гривень, по другому – біля трьохсот.

Читайте також:

Можливо зацікавить