Прощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом Бурдою

Прощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом Бурдою

У Ковелі попрощалися із Героєм Максимом Бурдою, який загинув, виконуючи бойове завдання поблизу Бахмута.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

«Я не військовий журналіст чи фотограф, я, по факту, звичайний військовий, який інколи дістає фотоапарат із кишені. Перш за все, в руках я тримаю зброю, і лише, коли дозволяють умови та ситуація - дістаю фотоапарат.

У цивільному житті, будучи весільним фотографом, який вдень танцює з нареченими, а вночі ретушує фото, я ніколи не тішив себе ілюзіями, що війна, яка тривала на Сході України, не торкнеться усієї країни.

Саме тому, в 20-их числах лютого, коли я замовив собі плитоноску, мої колеги (весільні фотографи і тд.) казали, що краще б щось до фотіка купив. Але уже тоді я знав, що точно не буду в рядах тих, хто стоїть у черзі на кордоні із Польщею», – писав Максим у своєму телеграм-каналі.

Прощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом Бурдою

Максим Бурда з перших днів повномасштабного вторгнення захищав Україну від ворога, спочатку у лавах тероборони, а потім у складі 3-ї Окремої Штурмової Бригади.

Сотні людей прийшли подякувати Герою за його військовий подвиг, за його сміливість, самовідданість і велику любов до своєї країни…

«Сьогодні нас тут зібрала світла і надзвичайно добра людина - Максим Бурда. Ніжний і люблячий син, вірний товариш, незламний воїн, патріот своєї країни. І справді прекрасний фотограф. Він був із тих ідейних молодих людей, які намагалися бути зрілими будівничими своєї країни. Війна дійсно забирає найкращих. Герої не вмирають. І пам’ять про них буде завжди жити в наших серцях», – сказав міський голова Ігор Чайка.

Прощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом Бурдою

30 січня Захиснику мало виповнитися 26 років. У його День народження, до якого він не дожив чотири дні, друзі все одно вітали свого Фотографа на сторінці у фейсбуці.

«А ще, тобі неймовірно пасує твоє ім‘я, адже у житті ти все робив на максимум: дружив на максимум, кохав на максимум, максимально обожнював фотографію, максимально любив свій Ковель і нашу Україну», - написала Наталя Стаднік.

Його дівчина Марія Лукашук пообіцяла організувати виставку фотографій Максима. Американське місто-партнер Ковеля Шамблі теж хоче показати світлини ковельського фотографа у себе.

Прощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом Бурдою

«Ми прощаємось з найчеснішою та найпоряднішою людиною, яку я тільки знаю. Неймовірно талановитий фотограф, чиї фото публікували на своїх сторінках Збройні Сили України. Максим. Його світлинами захоплювалися тисячі людей з усієї країни. Він безмежно любив Ковель та завжди прагнув розвивати своє місто і свою державу. Готовий був допомогти кожному, віддати останнє, але допомогти. Ми прощаємось з Героєм України, який поклав своє життя заради нас та нашої свободи. Він жив, живе і буде жити в нашій пам’яті завжди», – таким пам’ятатиме свого нареченого Марія.

Приїхав віддати останню шану своєму випускнику, висловити слова співчуття рідним і близьким Максима декан гуманітарного факультету «Острозької академії» Максим Карповець.

«Прекрасний, щирий і завжди усміхнений. Це справді приклад шляхетної і доброї людини, про яку тільки згадуєш лише приємне, від якої досі йде світло. Ось як зараз памʼятаю його посмішку, ходу, приємний тембр голосу й такий по-домашньому теплий погляд», – зазначив він.

Прощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом БурдоюПрощавай, Фотографе: на Волині попрощалися із Героєм Максимом Бурдою

Можливо зацікавить