Проводили інформаційні диверсії на замовлення ФСБ: хто з волинських журналісток співпрацював із ресурсом УПЦ МП

УПЦ МП Волинь ФСБ

Служба безпеки України нейтралізувала злочинну організацію, яка проводила інформаційні диверсії на замовлення ФСБ. Ймовірно, йдеться зокрема й про так званий Союз православних журналістів (СПЖ), з яким співпрацювали волинські журналістки Наталія Малімон та Євгенія Стекунова.

Про це повідомляє Район.in.ua.

Ресурс СПЖ активно висвітлював релігійну тематику на Волині та Рівненщині, відстоюючи інтереси УПЦ МП. Зокрема, часто використовуючи матеріали Волинської єпархії УПЦ МП. 

На сайті СПЖ серед авторок є і журналістки з Волині – Наталія Малімон та Євгенія Стекунова.

Тексти Наталії Малімон – це передруки із сайту Волинської єпархії УПЦ МП. Євгенія Стекунова була більш продуктивною на ресурсі – там 225 матеріалів, що підписані її ім'ям.

За інформацією джерел Район.in.ua, Стекунова адмініструвала ще один інформаційний ресурс «Raskolam.NET», який також поширював пропагандистські матеріали. 

Є серед авторів й ексречник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський. Він підготував для сайту близько ста текстів, останній з яких датований 2 березня 2021 року.

«12 березня до співробітників СПЖ прийшли представники Служби безпеки України. У них вилучили комп'ютерну техніку та телефони. Поки що жодних звинувачень силовики не висунули. Як повідомлялося раніше, 16 грудня 2023 року Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України опублікувала розпорядження, згідно з яким в Україні має бути заблоковано низку ресурсів, у тому числі – сайт Спілки православних журналістів», – йдеться на сайті СПЖ 12 березня.

Як зазначають у СБУ, у результаті комплексних заходів викрили понад 15 учасників угруповання, чотирьох ключових фігурантів уже затримали. Серед них – один з очільників столичного храму УПЦ (МП), який входив до агентурного апарату російської спецслужби.

«Наразі це одна із найбільших мереж ФСБ, яка діяла в Україні з початку повномасштабного вторгнення. Вона мала чітку ієрархію та розподіл функцій, а також – постійний зв’язок із найбільшими ЗМІ РФ, які одразу підхоплювали «потрібний» контент», – йдеться у повідомленні СБУ.

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна загибель
відео

Важке поранення стало смертельним: на Волині попрощались із Героєм Володимиром Ксенофонтовим

Вербна неділя

Вербна неділя 2024: що категорично заборонено робити

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади по молоду Героїню з Волині

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький

переселенці

Пережила смерть обох дітей, дві окупації і майже в 70 років стала єдиною опорою для 10-річного онука

війна загибель

Скорботна звістка: у бою загинув Герой з Волині Леонід Ковальчук

Поховання військового
фото

Мужній воїн, турботливий син, люблячий чоловік та батько: на Волині попрощались із Героєм Денисом Скубієм

Поховання військового
відео

Трагічно обірвалося життя: на Волині попрощалися з Героєм Іваном Войчуком