Путін домовиться з Ердоганом щодо зерна, - Клімкін

Путін домовиться з Ердоганом щодо зерна, - Клімкін

Президент РФ Володимир Путін та турецький лідер Реджеп Тайїп Ердоган дійдуть до домовленості щодо «зернової угоди». Питання - чи прийме Україна ці умови.

Про це в ефірі Еспресо заявив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Мій прогноз - Путін домовиться з Ердоганом. Це не буде повна домовленість, як хочеться Путіну - це буде абсолютний мінімум. Однак Путіну ця зернова домовленість також потрібна. Йому потрібно показувати, що він взагалі здатний з кимось і якось домовлятися», - вважає він.

Клімкін вважає, що також Путіну потрібна хоча б часткова можливість експортувати сільськогосподарську продукцію і добрива.

«Я думаю, що сам факт досягнення будь-якого результату важливий для Путіна і показати на БРІКС, що він не лише не ізольований, а й домовляється. Я бачу значну ймовірність такої домовленості. Питання - чи погодимось ми на те, про що можуть домовлятися Ердоган та Путін.

Ердоган, звичайно, буде з нами в тісному контакті і координації позицій. ООН - це скоріше формальний гравець, легітимізуючий фон в цій історії. Я б на місці турків, якщо не вдасться домовитися, якщо Путін знов заведе пісню про свій шантаж - дійсно декілька військових кораблів розставив би вздовж маршруту і показав Путіну хто є хто. Це скоріше менш ймовірний варіант», - підсумував ексміністр.

 

Можливо зацікавить