«П’яна вишня» медоварів із Луцька потягнула на «золото»

«П’яна вишня» медоварів із Луцька потягнула на «золото»

Луцькі пасічники Володимир Дмитрук та Антон Шотік перемогли на 47-му Світовому Конгресі «Апімондія-2022». Вибороли в Туреччині – «золото» і «бронзу». 

Про це пише Район.Луцьк.

Цьогоріч конгрес був запланований у російській Уфі. Але президент Спілки пасічників України написав лист із проханням перенести місце проведення конгресу. Тож його почули і захід перенесли до турецького Стамбула. 

Україну на конгресі, разом із іншими членами ГО «Гільдія медоварів України», представляли волиняни Володимир Дмитрук та Антон Шотік. Волинські медовари займаються пасічництвом понад 20 років і здобули багато українських нагород, а тепер підкорили світ.

«За лікер «П'янка вишня» отримали золоту медаль, а за напій «Медова ягода» – «бронзу» нас нагородили бронзою. Проте на попередніх змаганнях пасічників напій з ягідками приніс срібло. Мали б йти вище, але у нас чомусь вийшло навпаки», – жартує медовар Антон Шотік, проте одразу зазначає, що проблема не в якості продукції, а смакових вподобаннях журі.

Волинські медовари зізналися, що на конгресі, їх приймали не просто «тепло», а «гаряче».

«Коли президент «Апімондії» оголосив, що сьогодні з нами присутня українська делегація, яка попри війну змогла приїхати, то нам почали голосно аплодувати. Коли вийшли в центральний павільйон та заспівали гімн України, то зібралося багато людей, які нас знімали та плакали. А в одній із крамниць, в яку зайшли у вишиванках, продавчиня зробила шалені знижки», – каже Володимир Дмитрук.

До Стамбулу українські пасічники приїхали не з поржніми руками і не лише з медом. 

«До найбільшого міста Туреччини ми привезли понад 50 короваїв, аби віддати їх делегаціям тих країн, які підтримують Україну у цей нелегкий час. Вони нам дякували, обіймали, плакали разом із нами, тиснули руки», – пригадують волинські медовари. 

 

Як зазначає Катерина Теліпська, начальниця Департаменту туризму та промоції міста, важливо підтримувати місцевих пасічників, адже без продукції Володимира Дмитрука та Антона Шотіка неможливо уявити «медовий смак» Луцька.

Можливо зацікавить

Японський млинцевий торт з кремом
відео

Японський млинцевий торт із вершковим кремом: рецепт від луцької фудблогерки

SHUMEI запрошує на концерт у Луцьку: романтичний вечір до Дня закоханих

Вечір музики та кохання: у Луцьку виступить відомий артист SHUMEI

Луцьк прощається із захисниками України Андрієм Черняком і Артемом Петровським
фото

Два прощання в один день: лучани провели в останню путь Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

Два прощання в один день: у Луцьку в останню путь проведуть Героїв Андрія Черняка та Артема Петровського

«Любарт» святкує другу поспіль вольову перемогу в Екстралізі

«Любарт» святкує другу поспіль вольову перемогу в Екстралізі

Новий обов’язковий предмет для студентів: як проходитиме військова підготовка у вишах

Військова підготовка у вишах: що чекає луцьких студентів

Блогерка розповіла, чим її здивував і розчарував ресторан «Золотий дракон» у Луцьку, який нещодавно відкрився
відео

Блогерка розповіла, чим її здивував і розчарував ресторан «Золотий дракон» у Луцьку, який нещодавно відкрився

Монатік з дружиною та синами

Відомий співак з Луцька Monatik вперше прокоментував народження свого третього сина

Артем Степанов залишається в «Байєрі»

Лучанина хотів придбати культовий чемпіон Німеччини: 17-річний талант визначився зі своїм майбутнім