Ракети на Волинь: що відомо про нічну повітряну атаку ворога

Ракети на Волинь: що відомо про нічну повітряну атаку ворога

У ніч на 11 квітня росіяни здійснили масовану повітряну атаку території України. Звечора вилетіли кілька груп безпілотників, згодом ракети зі стратегічних бомбардувальників та балістика.

О 03:00 у Повітряних силах ЗСУ інформували про «шахеди» майже по всій території України - вони рухалися на північ та захід.

О 3:37 повітряну тривогу оголосили в сусідній Рівненській обрасті, а о 04:42 - на Волині.

«Ракети з Житомирщини заходять в повітряний простір Рівненщини, Вінниччини та Хмельниччини. Курс західний. Ракети в районі Борисполя, курс західний», - зазначили о 05:36 у ПС ЗСУ.

О 04:50 очільник Львівської ОВА Максим Козицький інформував про нові цілі, які зайшли у повітряний простір Львівської області. І наголосив, що вони часто змінюють курс.

О 05:35 Козицький повідомив, що протиповітряна оборона працює по ракетах у різних регіонах: «Зафіксували зліт МіГ-31К. Головна небезпека у тому, що він може завдати удару раптово». Також він додав, що на Львівщині та у сусідніх областях станом на цю годину ракет не фіксують.

О 05:48 у ПС ЗСУ інформували, що ракети у Волинській області і змінюють курс на Львівщину.

«Ракети заходять у повітряний простір Івано-Франківської області, курс західний. Ракети західніше Луцька змінюють курс на Львівщину».

Козицький наголосив на особливій небезпеці для Добротвора, де розташована велика ТЕС. Згодом додав про небезпеку для Стрия та Стрийщини.

Близько 6:00 ранку жителі Луцька та інших населених пунктів чули звук вибуху.

Також повідомляється, що ворог спрямував на західні області «Кинджали».  

Попередньо, ціллю окупантів були знову об'єкти критичної інфраструктури.

«Метою нічної атаки росіян знову була енергетична інфраструктура», - заявив глава Міненерго Галущенко.

Також він наголосив, що були атаковані об’єкти генерації та системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. 

Відбій тривоги на Волині пролунав о 06:49 год.

Читайте також:

Можливо зацікавить