Масова ракетна атака: чому на Волині три години тривала повітряна тривога

Ракетний удар

У ніч на суботу, 1 червня в Україні, зокрема і на Волині, лунала повітряна тривога. Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на Україну. Повітряну тривогу на Волині оголосили о 2:30 годині. Відбій пролунав о 5:27 годині ранку.

Головною мішенню ворога під час обстрілу 1 червня стали об'єкти енергетичної інфраструктури в різних регіонах. Найбільше від атаки постраждали Запорізька, Дніпропетровська та Кіровоградська області, - пише ТСН.

 Під час масованого ракетного обстрілу були атаковані обʼєкти енергетичної інфраструктури у низці областей, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Так, ворог атакував енергооб’єкти у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Івано-Франківській областях. Нині наслідки уточнюються, а енергетики вже працюють над їх ліквідацією.

Усього ворог випустив 53 ракети різних типів та 47 ударних БпЛА. У результаті протиповітряного бою збито 81 повітряну ціль.

Кіровоградська область

Внаслідок нічної ракетної атаки з боку Росії вражено обʼєкт енергетичної інфраструктури у Кіровоградській області.

«Сьогодні зранку - ворожа ракетна атака на Кіровоградщину. Вражений обʼєкт енергетичної інфраструктури», - повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

За попередньою інформацією, постраждалих, на щастя, немає.

Запорізька область

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров підтвердив російські атаки та влучання в енергооб'єкт в області.

«Вночі росіяни масовано атакували Запоріжжя. Поцілили в один із обʼєктів енергетичної інфраструктури. Є руйнування. Пошкоджені і понад 20 житлових будинків та закладів соціальної сфери», - написав Федоров у своєму Telegram.

У Запоріжжі через нічні атаки тимчасово перекрили рух через Дніпровську ГЕС. Наразі обʼїзд здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна — вул. Січі — вул. Таганська), а також, через Нові мости та Хортицький район.

Патрульна поліція закликала враховувати цю інформацію під час планування свого маршруту та слідкувати за оновленням інформації щодо відновлення руху.

Вінницька область

У ніч на суботу у Вінницькій області через падіння уламків збитого ворожого дрона зайнялася пожежа на об'єкті критичної інфраструктури.

За словами голови Вінницької ОВА Сергія Борзова, постраждалих немає.

Масова ракетна атака: чому на Волині три години тривала повітряна тривога

Дніпропетровська область

Ворог поцілив по енергетичній інфраструктурі регіону. Під ударом опинилася також Покровська громада. Поранені четверо людей. Серед них – 7-річна дівчинка, 69-річний чоловік й дві жінки – 74 та 68 років. Пошкоджені автобус, двоповерхова будівля, що не експлуатувалася, приватний будинок, господарська споруда. Яких ще збитків завдав ворог, зараз уточнюється.

Масова ракетна атака: чому на Волині три години тривала повітряна тривогаМасова ракетна атака: чому на Волині три години тривала повітряна тривога

На щастя, минулося без загиблих та постраждалих. Оборонці неба збили над областю 9 ракет 10 «шахедів».

Івано-Франківська область

Було неспокійно і на Прикарпатті. Ціллю ворога був також об’єкт енергетичної інфаструктури. 

«Унаслідок атаки виникла пожежа, до ліквідації якої було залучено 101 вогнеборець і 33 одиниці техніки», - повідомила голова ОВА Світлана Онищук.

На щастя, минулось без постраждалих. 

Пошкоджено дві ТЕС

«Ворог обстріляв Серйозно пошкоджено обладнання. Енергетики в ці хвилини працюють над ліквідацією наслідків атаки. Це вже шоста масована атака на теплоелектростанції ДТЕК за 2,5 місяці», - повідомили у ДТЕК.

Читайте також:

Можливо зацікавить