Проведуть повторний розтин тіла померлого воїна з Луцька: триває нарада. Оновлено

Проведуть повторний розтин тіла померлого воїна з Луцька: триває нарада. Оновлено

У суботу, 15 липня проведуть повторну судово-медичну експертизу для визначення причин смерті померлого на війні військового з Луцька Андрія Коробка.

Про це ІА «ВолиньPost» повідомили родичі померлого воїна.

Рідні воїна сподіваються почути правду про причини смерті близької для них людини.

Як інформує ІА «Волинські новини» з посиланням на ТРК «Аверс», у суботу 15 липня відбувається нарада у бюро судово-медичної екпертизи щодо визначення причин смерті померлого на війні військового.

Мати Зоя Коробко відмовляється вірити у те, що син помер від інфаркту, тож з родичами наполягає на повторній судмедекспертизі у Луцьку.

На зустрічі з родичами сьогодні присутні керівник обласного бюро судово-медичної екпертизи, слідчий ГУНП у Волинській області, представник поліції Луцького району та представник окружної прокуратури.

Насамперед вони вирішили з’ясувати, чому в рідних виникли сумніви у висновках судмедекспертизи, яку провели у Дніпрі, згідно з якою причина смерті – серцева недостатність.

«12 липня прийшли хлопці з військкомату і мені повідомили: «Ваш син не загинув, він помер». Та я знаю свого сина, за 42 роки він ніколи навіть не хворів, я відправляла його на війну цілком здоровим», – каже матір.

У довідці зазначили, що смерть військового настала 10 липня. Зі слів рідних, особистих речей воїна батькам не передали, навіть мобільного телефона не було.

«У морзі мене до сина теж не допустили, тільки поклали в труну і сказали, щоб подивилася, чи це мій. Коли привезли його сюди в церкву, я нагнулася до нього, дивлюся, кров пішла, в носі повно крові, я стала витирати. Як глянула далі, – все синє. А з лівого боку на шиї ніби відбиток взуття видно. Все тіло синє, лише ноги я не відкривала», – продовжує жінка.

Також жінку обурило, чому її сина, який воював з 2014 року, не захотіли відспівувати у кафедральному соборі та відмовилися хоронити на Алеї почесних поховань.

Про результати наради повідомимо згодом.

Нагадаємо, у п'ятницю, 14 липня, у Луцьку мав відбутися похорон бійця, який, згідно із висновком судмедекспертизи, помер від серцевого нападу. 

У соборі його відспівувати відмовилися, бо сказали, що сам помер. На Алеї слави ховати теж не дозволили, - з тієї ж причини. Хоча воював він ще з 2014-го, тобто уже 9 років. 

Але вже у церкві мати військового побачила на тілі сина синці і залишки крові. Через це рідні зупинили похорон. Аби домогтися проведення повторного розтину, присутні на похороні перекрили дорогу та зупинили рух транспорту. Тож, до храму приїхали поліцейські, поспілкувалися з родичами померлого й супроводили кортеж із тілом до приміщення обласного бюро судово-медичної експертизи.

 

 

 

Можливо зацікавить