Рік вважався зниклим безвісти: на війні загинув відомий актор-лялькар

Євген Невинський загинув на війні

На фронті загинув відомий київський актор-лялькар Євген Невинський, який майже рік вважався зниклим безвісти.

Про це повідомив Український центр Міжнародної спілки діячів театру ляльок

 Актор, механік театральної ляльки і військовий Євген Невинський зник безвісти у липні 2023 році. У травні цього року генетична експертиза підтвердила, що він загинув.

«Майже рік в нас жевріла надія, що Женя ось-ось знайдеться. Може в госпіталі, може в полоні, але живий… Але ні… Генетична експертиза підтвердила, що Євген Невинський тепер вже є нашим небесним захисником», – йдеться у повідомленні.

Євгену Невинському було 50 років. Він добровольцем пішов на фронт після початку повномасштабного вторгнення, служив у 118-й окремій механізованій бригаді і зник 27 липня минулого року на Запорізькому напрямку.

Євген Невинський, актор-ляльковод і художник оформлювач ігрових ляльок протягом 30 років працював у Київському муніципальному театрі ляльок і Державному театрі ляльок. У цьому ж театрі він працював конструктором, крім того протягом більш ніж 10 років він викладав технологію виготовлення театральної ляльки на Кафедрі мистецтва театру ляльок КНУТКіТ ім. Івана Карпенка-Карого.

«Сьогодні ми попрощались назавжди з нашим актором, майстром сцени, геніальним майстром з виготовлення ляльки, викладачем і кращим другом, Євгеном Невинським. Євген з самого дитинства присвятив своє життя театру. Змалку він займався в театральній студії «Барвінок», а згодом прийшов в наш театр актором. 30 років роботи, більше півсотні ролей, більшість з яких — головні. Також він був геніальним майстром з виготовлення ляльки. Його роботи досі живуть на сценах українських театрів», – розповіли про Євгена Невинського у Київському театрі ляльок і вшанували його пам’ять.

Вічна пам'ять і шана Герою!

Можливо зацікавить