«Рішення уже є»: новий прем'єр-міністр Польщі зробив заяву щодо блокування кордону з Україною

«Рішення уже є»: новий прем'єр-міністр Польщі зробив заяву щодо блокування кордону з Україною

У вівторок, 12 грудня, під час виступу у сеймі  прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск прокоментував ситуацію з польськими перевізниками, які блокують кордон з Україною.

Про це пише польське видання wprost.pl, передає ТСН.

Туск звинуватив своїх попередників у недбалості в цьому питанні.

«Ви не дбали про інтереси польських підприємців. Я дивлюся на вас і не можу зрозуміти, не можу повірити, що ви могли повністю бездіяти під час протесту на українському кордоні. Ви залишили його. Це суть діяльності держави - контролювати кордон і дбати про інтереси підприємців. Ви не подбали про інтереси польських підприємців», - сказав очільник польського уряду.

Туск підкреслив, що майбутні міністри його уряду «сиділи годинами», щоб знайти рішення проблеми на кордоні.

«Так, щоб від цього не програли ні польські підприємці, ні Україна, яка воює з Росією», - сказав прем'єр-міністр.

Туск повідомив, що таке рішення вже є, але не став вдаватися в подробиці.

Нагадаємо, Дональда Туска 11 грудня обрали премʼєром Польщі. Раніше уряд прем'єр-міністра Матеуша Моравецького не отримав вотум довіри. 

Також новий очільник уряду Польщі Дональд Туск у своєму зверненні до польських парламентарів неодноразово згадував про Україну та пообіцяв підтримувати нашу державу.

Зазначимо, що польські перевізники вже місяць, як заблокували кордон та не пропускають вантажівок. Головна їхня вимога – скасувати транспортний безвіз для українських вантажівок.

Читайте також:

Можливо зацікавить