Рівненський військком, якого звинувачували у незаконному збагаченні і побитті військового, вийшов під заставу

 Сергій Луцюк рівненський військком вийшов під заставу

 Сергій Луцюк сплатив майже півмільйона грн і вийшов із СІЗО.

Про це йдеться на сторінці Рівненського апеляційного суду.

Рік тому рівненського військкома Сергія Луцюка взяли під варту. Тоді йому висунули обвинувачення у незаконному збагаченні, застосуванні насильства до підлеглого та грабежі. 

Зараз апеляційний суд ухвалив рішення про застосування до обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді застави, збільшивши її розмір (150 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб, що становить 454 200 гривень.

«Рівненський апеляційний суд переглянув дві апеляційні скарги захисників Сергія Луцюка, подані на ухвалу слідчого судді місцевого суду від 12 липня 2024 року, якою йому продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою ще на 60 діб, до 10 вересня. Сторона захисту просила скасувати оскаржувану ухвалу та застосувати до підзахисного запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою: домашній арешт у нічний час доби», – йдеться у повідомленні.

Апеляційний суд ухвалив рішення про застосування до обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді застави, щоправда, удвічі збільшивши її розмір (150 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб, що складає 454 200 гривень).

У суді зазначили, що врахували, що розгляд справи все ще перебуває на стадії підготовчого провадження

Сергія Луцюк зобов’язаний без дозволу суду не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає та утримуватися від спілкування з потерпілим та обвинуваченим Віталієм Козачуком.

Минулого року у липні Державне бюро розслідувань викрило керівників обласного та районного військкоматів у Рівненській області, які побили військового та знущалися з нього. Також в одного із посадовців знайшли наркотики.

Читайте також:

Можливо зацікавить