Росія штурмує стратегічне місто: в ЗСУ розповіли подробиці

штурм Часового Яру

Росіяни не мають можливості захопити Часів Яр. Проте окупанти постійно здійснюють штурми на цьому напрямку.

Про це розповів начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков  

«Взяти Часів Яр у них спроможності немає. Однак у них є спроможності намагатися постійно нас штурмувати саме на цьому відтинку фронту. До того штурмували піхотним складом, а вже тривалий час ворог залучає і механізовану складову, тобто важку техніку - танки, бойові броньовані машини», - зауважив Калашніков.

За його словами, окупанти особливо активно штурмують на напрямку Часового Яру, поблизу селищ Богданівка та Іванівське. Також намагаються наступати на Кліщіївку та Андріївку.

 Калашніков розповів, що у зв'язку з браком снарядів, Сили оборони наносять точні удари по ворогові НАТівським озброєння. Тому українськими захисниками немає потреби просто стріляти по площині та витрачати дефіцитні снаряди навмання.

«Якщо брати по забезпеченості снарядів, то є постріли якими ми можемо вражати ворога. Але, звичайно, це не та кількість, яка нам потрібна, і яку бажалося б нам мати... Ми вражаємо ворога більш точково, більш точно. Але коли є потреба, коли штурмові загони ворога йдуть в атаку, то, звичайно, ми допомагаємо нашим побратимам на першій лінії, то тоді вже працюємо трошки і по площині», - зазначив начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади.

Він наголосив, що незважаючи на інтенсивність ворожого вогню, кількість пострілів суттєво зменшилася порівняно з початком війни.

«Якщо порівняти з тим вогневим валом, який він використовував на початку повномасштабного вторгнення - 60-80 тисяч пострілів на добу по всьому фронту, то на сьогодні ця кількість набагато менша. А для того, щоб вести активні наступальні дії, то ворогу потрібно було б більше пострілів. Однак це добре, що в нього снарядів не вистачає», - підкреслив Калашніков.

Читайте також:

Можливо зацікавить