Росія вдарила по Харкову КАБами: загинуло 7 людей, багато поранених

авіаудар по Харкову 30 серпня

 30 серпня, російські загарбники обстрілюють Харків керованими авіабомбами.

Про це повідомив мер Ігор Терехов.

«Харків під ударом ворожих КАБів. Будьте обережні!» – йдеться в повідомленні.

Згодом очільник міста заявив, що один з ударів припав по центральній частині Харкова, по цивільній інфраструктурі. 

«За попередньою інформацією в Індустріальному районі маємо потрапляння по 12-ти поверховому житловому будинку. Там пожежа та часткове руйнування. Інформація щодо постраждалих там уточнюється. Також маємо попередню інформацію про удар по Немишлянському району. У центрі, ніби, обійшлося без жертв, але обстеження місця потрапляння КАБу обстежується», – зазначив Терехов.

Також очільник міста повідомив, що внаслідок атаки загинула дитина.  Згодом Терехов додав, що станом на 16:24 відомо про чотирьох загиблих і 28 поранених.

Станом на 17:53 відомо про 47 поранених, майже половина з них у важкому стані. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«20 травмованих людей внаслідок обстрілу Харкова перебувають тяжкому чи вкрай тяжкому стані. Є постраждалі з ампутаціями. Один із поранених помер у медичному закладі. На верхніх поверхах будинку, де будо влучання, можуть перебувати люди – щонайменше одна жінка.  Є ризик руйнування будинку. Всі профільні служби працюють у посиленому режимі.», – написав Синєгубов.

О 19:04 голова Харківської ОВА Олег Синєгубов поінформував, що кількість загиблих зросла до шести людей. О 19:53 в ОВА оновили дані – кількість постраждалих зросла до 59 людей.

«Серед них дев'ять дітей у віці від п'яти до 16 років. Люди продовжують звертатися до лікарень», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Можливо зацікавить