Росіяни перейшли в наступ: 40 тисяч росіян влаштували пекло на фронті

Росіяни перейшли в наступ: 40 тисяч росіян влаштували пекло на фронті

В районі Авдіївки Росія зібрала навколо 40 тисячну армію, включаючи офіцерів, рядових, мобілізованих осіб, колишніх найманців з ПВК «Вагнер» та бійців підрозділів «Шторм-z». Військові кажуть, що ситуація там вкрай напружена та серйозна.

Про це заявив військовий оглядач, полковник запасу Владислав Селезньов.

«Під Авдіївкою пекло. І це не гра слів, не заради червоного слівця. 40 тисяч — уся ця людська маса намагається атакувати наші рубежі і позиції. І час від часу вона навіть має успіх», — сказав він.

Як доказ, оглядач повідомив про те, що на околиці населеного пункту Степове противнику вдалося прорватися в рамках так званих "м'ясних штурмів" до будинків, що розташовані на окраїні цього населеного пункту.

 «Потім ефективно відпрацювала українська артилерія, буквально зрівняли з землею ці будинки, відповідно, загинули російські штурмовики, залишки російських штурмових підрозділів були змушені відступити на вихідні рубежі», — розповів Селезньов.

Експерт також робить висновок, що якщо російським військам вдалося вперше прорвати досить міцні оборонні лінії українських Збройних сил на даному напрямку, вони й надалі будуть намагатися повторити цей успіх.

«Відстань між Авдіївкою і тимчасово окупованим Донецьком близько 15 км, і ця територія не є достатньою дистанцією для того, щоб противник, який перебуває в самому Донецьку, відчував себе в цілковитій безпеці. До того ж наша ствольна артилерія має змогу тримати під вогневим контролем усі залізничні лінії, що йдуть у напрямку на Донецьк із півночі, півдня. Відповідно, противник намагається таким чином, атакуючи наші підрозділи в районі Авдіївки, відтіснити якомога далі, на захід», — пояснив оглядач.

Як стверджує військовий аналітик, Сили оборони України завдавати цільові удари, які, хоча і невеликі за площею, але надзвичайно важливі для російської військової машини та логістики. Ці дії спрямовані на часткове руйнування або уповільнення реалізації військових планів противника.

Читайте також:

Можливо зацікавить