Росіяни вдарили по евакуаційному поїзду в Херсоні: загинули люди

Росіяни вдарили по евакуаційному поїзду в Херсоні: загинули люди

Росіяни обстріляли Херсон. Ворог вдарив прямо по залізничному вокзалу, де в цей момент люди готувалися для виїзду евакуаційним поїздом.

Про це повідомила «Укрзалізниця»

Внаслідок обстрілу було пошкоджено вокзал та потяг. Декілька працівників поліції були поранені, пасажири евакуювались в укриття.

«План наступний: чекаємо стабілізації ситуації навколо вокзалу, пересаджуємо людей в автобуси від привокзальної площі до Миколаєва (дякуємо Херсонській військовій адміністрації за оперативну підмогу), там ми вже зараз готуємо резервні вагони — і ними повеземо понад 100 пасажирів до безпеки», - йдеться у повідомленні.

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що на момент масованого обстрілу на відправлення евакуаційного поїзда чекали 140 людей. В цей час поліцейські розпочали термінову евакуацію людей. Двоє цивільних отримали осколкові поранення. Внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградської області. Ще двоє поліцейських госпіталізували з осколковими пораненнями.

«На жаль, внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини. Він у складі зведеного загону ніс службу в Херсоні. Смертельне поранення отримав під час евакуації людей. Наші співчуття рідним та близьким загиблого», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтями «Порушення законів та звичаїв війни» та «Умисне вбивство». Також повідомляється про те, що окупанти вдарили по іншим об'єктам інфраструктури, пошкоджені й житлові будинки.

Читайте також: