Росіяни зібрали 50-тисячну армію для наступу на Запоріжжі: Зеленський каже про критичну ситуацію на 4 напрямках

Зеленський, Куп'янський напрямок, наступ на Запоріжжі

Одразу на кількох частинах фронту склалась «надзвичайно важка ситуація», зокрема з боєприпасами і системами ППО, розповів у вечірньому зверненні 19 лютого президент Володимир Зеленський.

А CNN пише про накопичення величезного ударного «кулака» ЗС РФ у Запорізькій області.

Володимир Зеленський, коментуючи результати сьогоднішньої поїздки у Купʼянський район, ще раз наголосив на дефіциті снарядів в українських військових.

Складна ситуація спостерігається саме у районах, де російські війська зібрали нові угрупування.

«Зараз надзвичайно важка ситуація на кількох частинах фронту, саме там, де російські війська зосередили максимум резервів. Вони користуються затримками у допомозі України, і це дуже відчутні речі. Дефіцит артилерії, потреба у фронтових ППО та у більшій далекобійності зброї», - зазначив президент.

За словами Зеленського, деякі з партнерів України вже налагодили виробництво зброї, снарядів і систем РЕБ, однак цього досі недостатньо.

«Окремо я хочу подякувати українцям та українкам, усім нашим компаніям і партнерам, які вже налагодили виробництво зброї, снарядів і РЕБ, що тільки збільшує оберти. Звісно, ми не можемо забезпечити усі потреби, але кожен місяць додає Україні своєї сили», - поділився Зеленський.

На південному фронті як російські, так і українські джерела CNN підтверджують масове нарощування російських окупаційних військ в Запорізькій області - якраз там, де українські війська контрнаступали влітку 2023 року. За даними деяких аналітиків, було зібрано 50-тисячну російську армію.

Читайте також:

Можливо зацікавить