Росіянка, яка вчинила 16 крадіжок на Волині, просила пом’якшити вирок через хворобу

Росіянка, яка вчинила 16 крадіжок на Волині, просила пом’якшити вирок через хворобу

Раніше засуджена жінка, яка знову опинилася на лаві підсудних через численні крадіжки, звернулася до суду з проханням врахувати її онкохворобу при винесенні вироку. Справу розглядав Волинський апеляційний суд, куди вона подала скаргу.

Про це пише ІА «Волинські новини» з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

«У поданій апеляційній скарзі захисник, не оспорюючи фактичних обставин справи, вважає вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання надто суворим і таким, що не відповідає принципам справедливості», – повідомив суддя Олег Клок.

За версією прокуратури, підсудна неодноразово вдавалася до грабежів. У матеріалах справи зазначено понад 15 епізодів викрадення чужого майна: від елітних парфумів та ноутбуків до прального порошку й батарейок. Зафіксовано випадки використання чужих банківських карток. Ба більше, в одному з кафе обвинувачена навіть побила потерпілого, а тоді поцупила в нього ключі.

Але підсудна Наталія, яка є уродженкою Російської Федерації, переконана, що сім років ув’язнення – це занадто суворе покарання. В апеляційному суді захисниця підсудної просила зменшити вирок. З її слів, жінка має позитивну характеристику з Луцького СІЗО, у якому її утримували.

«Встановлено низку обставин для суттєвого пом’якшення вироку: щире каяття, сприяння розкриттю злочинів. Також нам надали позитивну характеристику підсудної з Луцького СІЗО. Вона ще й провадила волонтерську діяльність», – зазначила адвокат обвинуваченої Юлія Назарук.

Захисниця додала: сім років ув’язнення за щонайменше 15 крадіжок – це неправильно, оскільки знищить віру обвинуваченої в правосуддя.

«Таке покарання об’єктивно не зможе сприяти виправленню поведінки обвинуваченої і призведе до її розчарування в правосудді загалом», – акцентувала адвокат.

Суддя намагався з’ясувати, скільки захисниця просила для своєї підзахисної і яким вважає справедливе покарання. Зійшлися на терміні в п’ять років позбавлення волі.

Протягом засідання обвинувачена час до часу плакала. Просила суд зважити на те, що має онкологічне захворювання.

«Хочу сказати, що я щиро розкаююся, повністю визнаю свою вину. Я понесу покарання. Але прошу хоча б, якщо ви можете, скинути кілька років. Щоб я швидше повернулася додому», – твердила обвинувачена Наталія.

Прокурор Роман Грицюк заперечив подану апеляційну скаргу, адже більшість скоєних злочинів є тяжкими. Жінка, з його слів, збитків потерпілим не відшкодувала і не просила пробачень.

Захисниця переконувала: обвинувачена неодноразово перепрошувала, а злочинно здобуті кошти здебільшого витрачала в аптеках. Натомість у вироку йдеться зовсім про інші витрати – у ресторанах та магазинах. Лиш три із шістнадцяти купівель проведено в аптеці.

Враховуючи всі обставини справи, судді залишили вирок незмінним. Жінка відсидить за ґратами сім років. 

Читайте також:

Можливо зацікавить