«Рожищанський Пеле»: футболіст з Волині виступатиме за клуб Першої ліги

«Рожищанський Пеле»: футболіст з Волині виступатиме за клуб Першої ліги

Футболіст з Волині Юрій Романюк виступатиме за «Карпати».

Про це йдеться на офіційному сайті клубу.

Львівський клуб підписав одразу 16 нових футболістів. Угоди уклали воротар Андрій Кожухар, захисники Богдан Векляк, Петро Долгов, Олександр Мізюк, Павло Полегенько, Юрій Романюк, Тимофій Сухар, півзахисники Єгор Демченко, Єгор Картушов, Владислав Клименко, Ян Костенко, Кирило Матвєєв, Євген Підлепенець, Едуардо Сантос Соарес, а також форвард Ігор Невес Алвес.

Всі гравці беруть участь у тренувальних зборах команди на Закарпатті та готуються до нового сезону. Перша ліга стартує 28 липня.

Серед нових гравців команди Мирона Маркевича є «Рожищанський Пеле», як його називав тодішній головний тренер «хрестоносців» Віталій Кварцяний, мова йде про Юрія Романюка. 

Довідково: 

Юрій Романюк - вихованець ДЮСШ луцької «Волині». До «червоно-білих» потрапив, коли мав 13 років: Юрія побачили під час виступів у Рожищі та запропонували спробувати сили у школі «Волині». Спочатку на тренування його возив тато, а коли підріс, їздив маршрутками. Починав грати з нападу, потім виступав на позиції атакувального півоборонця, далі опорника, у старших командах школи його перевели на позицію правого півзахисника, а вже в команді U-19 заграв як правий захисник. Із 2011 по 2014 рік провів у чемпіонаті ДЮФЛ 49 матчів, забивши 1 гол.

20 серпня 2014 року дебютував у юнацькій (U-19) команді «хрестоносців» у поєдинку зі стрийською «Скалою». За молодіжну (U-21) команду дебютував 28 лютого 2015 року в матчі проти дніпропетровського «Дніпра». Взимку 2016 року їздив у складі «Волині» до Індії для участі у міжнародному турнірі Sait Nagjee Amarsee International Tournament.

20 березня 2016 року дебютував у Прем'єр-лізі у виїзній грі проти донецького «Олімпіка», замінивши на 91-й хвилині Редвана Мемешева. 18-річний захисник став одним з двох футболістів 1997 року народження та молодше, хто брав участь у матчах того туру чемпіонату. На двох з одноклубником Сергієм Петровим вони провели всього дев'ять хвилин на полі.

5 лютого 2018 року підписав контракт з одеським «Чорноморцем». 11 грудня того ж року ЗМІ повідомили, що гравець залишив одеську команду.

29 грудня 2018 року став гравцем «Дніпра-1» і допоміг команді за підсумками сезону 2018/19 виграти першу лігу та вперше в історії клубу вийти до Прем'єр-ліги. Втім, там основним Романюк не був і на початку 2020 року перейшов у першоліговий «Рух» (Львів). З головною командою Юрій пройшов зимові тренувальні збори, взяв участь у 13-ти контрольних спарингах (зокрема, проти «Динамо» та «Шахтаря»), але так і не дебютував за львів'ян у офіційних матчах і у вересні покинув «Рух».

20 серпня 2021 року офіційно представлений як гравець харківського «Металіста». У 2023 році розірвали контракт за згодою сторін.

Читайте також:

Можливо зацікавить

день народження

На двох - 188 років: довгожительки з Волині відсвяткували день народження

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу
відео
фото

«Діти не обирають цей вид спорту, його обирають батьки»: у Луцьку проходить чемпіонат з тенісу

малина

Завжди велика та солодка малина: чим волинянам підживлювати ягоди в травні

війна нагорода

Загинув унаслідок штурму противника: матері Героя з Волині вручили посмертну нагороду

втрати

Загинув унаслідок вибухової травми: на Волині прощатимуться із бойовим медиком Артемом Рудим

втрати

Друга трагічна звістка в громаді за два дні: на Донеччині загинув молодий Герой з Волині Сергій Касьян

втрати війна

Після початку вторгнення знову став на захист України: обірвалось життя Героя з Волині Анатолія Оніщука

втрати

Не судилося стати дідусем: захисник з Волині отримав смертельне поранення, перебуваючи на бойових позиціях

ПЦУ

Священник УПЦ МП не пускав людей в церкву: на Волині громада вперше відзначила престольне свято у складі ПЦУ