Розпалювання ворожнечі: адвокат скандальновідомого митрополита УПЦ МП, який служив на Волині, подав до суду на нового намісника Лаври

Розпалювання ворожнечі: адвокат скандальновідомого митрополита УПЦ МП, який служив на Волині, подав до суду на нового намісника Лаври

Адвокат колишнього намісника Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Лебедя) Микита Чекман подав до суду на нового намісника Лаври архімандрита Авраамія. Паша «Мерседес» п’ять років свого життя провів у селі Низкиничі Нововолинської громади на Волині.

Про це Чекман повідомив в телеграмі, передає Главком.

«Представниками, Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/ Чоловічий монастир/ Української Православної Церкви, 13.02.2024 року скеровано до Печерського УП ГУНП у м. Києві повідомлення про вчинення кримінального правопорушення Архімандритом Авраамієм (на даний час «Єпископом Бориспільським ПЦУ»).

Відповідальність у цьому випадку передбачено ч. 1 ст. 161 КК України, а саме: Умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності, або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, інвалідності, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками», – йдеться у повідомленні.

Чекман також зазначив, що кримінальне правопорушення на його думку, було здійснене архімандритом Авраамієм 4 лютого 2024 року у репортажі під назвою: «Без Онуфрія та Паші Мерседеса. Чи стала Лавра українською після вигнання «русского мира»».

Зокрема, в даному репортажі міститься інтерв'ю Архімандрита Авраамія («Єпископа Бориспільського ПЦУ») Лотиша Михайла Михайловича, «намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври». У якому він, нібито, звинуватив представників Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври чоловічого монастиря у колабораційній діяльності.

«Вважаємо, що у висловлюваннях Лотиша наявні ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 161 КК України, а саме умисні дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями», – йдеться у повідмленні.

Митрополит Авраамій уже відреагував на даний позов.

«Отримав поки що не офіційно сьогодні від доброзичливців подібне повідомлення. Якщо не фейк – значить має бути юридична баталія і нове, абсолютне барвисте фіаско заявників, що захищають вже засуджених і тих , хто ще чекають вироків суду, обвинуваченим або в державній зраді, або в заохоченні агресії та агресорів, або прямо виправдовують чи не визнають самого факту військового нападу проти України. Вишенькою на цьому невротичному тортику виявився подавець скарг адвокат обвинуваченого митрополита Павла (Лебедя) Чекман Микита», – написав він у фейсбуці.

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

напад алкоголь

Каже, що все мов у тумані: лучанин після пиятики напав на компаньйона

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади по молоду Героїню з Волині

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький

переселенці

Пережила смерть обох дітей, дві окупації і майже в 70 років стала єдиною опорою для 10-річного онука

війна загибель

Скорботна звістка: у бою загинув Герой з Волині Леонід Ковальчук

Поховання військового
фото

Мужній воїн, турботливий син, люблячий чоловік та батько: на Волині попрощались із Героєм Денисом Скубієм

зловживання суддя

Зловживання впливом: апеляційна палата звільнила від покарання колишнього суддю з Луцька

Поховання військового
відео

Трагічно обірвалося життя: на Волині попрощалися з Героєм Іваном Войчуком