«Працюватимуть тут ті, які пройшли пекло війни»: на якому етапі перебуває облаштування ветеранського хабу у Луцьку

«Працюватимуть тут ті, які пройшли пекло війни»: на якому етапі перебуває облаштування ветеранського хабу у Луцьку

Луцька міська рада уже готова представити на розсуд громадськості проєкт з облаштування великого ветеранського хабу.

Про це у понеділок, 26 серпня, розповіла заступниця міського голови Луцька Ірина Чебелюк на засіданні постійної комісії міської ради Луцька з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

«Ми готові, щоб цей проєкт уже показувати для обговорення. Однак готується нова урядова постанова, тому ми цей процес, можливо, трошки призупинемо. На сьогоднішній день ми очікуємо нову постанову, яка чітко буде регламентувати усі  вимоги до створенння ветеранських хабів. Підрядна організація, яка зараз створює для нас проєктно - кошторисну документацію, практично її завершила, шукаємо альтернативні рішення щодо джерел енергопостачання та опалення.

Відомо, що частина цієї будівлі у нас використовується за іншими цілями. При здійсненні ремонтних робіт не були враховані всі важливі моменти. Шукаємо ті рішення, які були б сучасними та альтернативними. В силу тих обставин, які зараз переживає країна – це мають бути енергооощадні, економні технології», - сказала вона.

«Працюватимуть тут ті, які пройшли пекло війни»: на якому етапі перебуває облаштування ветеранського хабу у Луцьку«Працюватимуть тут ті, які пройшли пекло війни»: на якому етапі перебуває облаштування ветеранського хабу у Луцьку

За словами Ірини Чебелюк, облаштування тимчасового ветеранського хабу – на завершальній стадії.    

«Ми практично на стадії завершення робіт з облаштування тимчасового ветеранського хабу, який буде розташований на проспекті Волі. Це невелика площа, але це буде той осередок, де всі мешканці нашої громади, які повернулися з військових дій, ті, які отримали статус родини загиблих, ті, які перебувають на лікуванні тут – вони могли б отримати ту інформацію, яка для них важлива», - поділилася посадовиця .

Як підркреслила посадовиця, очолити ветеранський хаб має колишній військовий і працюватимуть у ньому ті, які пройшли пекло війни. Також у хабі надаватимуть психологічну та юридичну допомогу. До слова, психологи будуть цивільними, вони вже пройшли відповідне навчання. Працюватимуть у хабі й помічники ветеранів, вони оббиватимуть пороги чиновницьких кабінетів замість своїх підопічних.

Читайте також:

Можливо зацікавить