СБУ проводить обшуки в Києво-Печерській лаврі

СБУ проводить обшуки в Києво-Печерській лаврі

Служба безпеки України проводить обшуки на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві.

Обшуки проводять в межах системної роботи СБУ з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Нагадаємо, у Києво-Печерській лаврі співали молебень за Росію. Днями священник ПЦУ Михайло Омелян виклав у мережі відео, зняте нібито в одному з храмів Києво-Печерської лаври. На відео піп згадував Росію та "матушку-Русь". Віряни йому підспівували. Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) визнав, що в одному з храмів обителі парафіяни співали пісню про Росію. 

Враховуючи збройну агресію Росії, зростає ризик вчинення терористичних актів, диверсій, захоплення заручників, особливо в місцях великого скупчення громадян.

Тож обшуки проводяться для: 

недопущення використання Лаври як осередку «руського міра»; 

перевірки даних про використання приміщень УПЦ для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо; 

убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці:

проводять огляд території та приміщень Лаври для виявлення заборонених предметів;

здійснюють перевірку осіб на території Лаври щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

СБУ проводить обшуки в Києво-Печерській лавріСБУ проводить обшуки в Києво-Печерській лавріСБУ проводить обшуки в Києво-Печерській лавріСБУ проводить обшуки в Києво-Печерській лаврі

Можливо зацікавить