Щиро розкаявся: суд звільнив волинянина від покарання за смертельну ДТП

ДТП смерть Волинь

Суд виніс вирок волинянину Георгію Степанцюку, який на пішохідному переході на смерть збив жінку. Донька загиблої просила не позбавляти чоловіка волі та права керування транспортними засобами, оскільки він щиро розкаявся у вчиненому, відшкодував моральну та майнову шкоду. Відтак, суд призначив йому рік іспитового терміну та зобов’язав заплатити 19 424 грн за процесуальні витрати.

Про це пише Zaxid.net.

Як йдеться у вироку суду від 13 березня, ДТП сталася 5 січня 2023 року на вулиці Луцькій в місті Нововолинськ. Георгій Степанцюк, який перебував за кермом автомобіля «Фольксваген», перевищив дозволену швидкість руху й допустив наїзд на жінку, яка переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Від отриманих травм вона померла на місці події. Із потерпілою в той момент перебувала її донька, яка повідомила про подію своїй сестрі. Остання в суді розповіла, що «обвинувачений від моменту аварії та упродовж усього часу досудового розслідування та судового розгляду кримінального провадження, щиро шкодував про те, що сталося, повністю відшкодував усім потерпілим завдану його діями моральну та майнову шкоду, щиро вибачився перед потерпілими за вчинене, примирився з ними, постійно телефонує до них, цікавиться малолітньою потерпілою, та усіма їх справами, допомагає у вирішенні необхідних її сім’ї питаннях». Тому жінка просила суворо його не карати – не позбавляти волі та права керування транспортними засобами.

Суддя Микола Ушаков визнав Георгія Степанцюка винним за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) й призначив покарання – рік іспитового терміну, а також зобов’язав сплатити 19 424 грн за процесуальні витрати. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Читайте також:

Можливо зацікавить

війна прощання

Вважали безвісти зниклим: на Волині прощатимуться із Героєм Романом Кондратюком

напад алкоголь

Каже, що все мов у тумані: лучанин після пиятики напав на компаньйона

Донеччина бої журналіст

«Попри кров та біль бачила навколо себе прекрасне»: спогади по молоду Героїню з Волині

війна загибель

Дві втрати в громаді на тиждень: на війні загинув Герой з Волині Михайло Мельницький

переселенці

Пережила смерть обох дітей, дві окупації і майже в 70 років стала єдиною опорою для 10-річного онука

війна загибель

Скорботна звістка: у бою загинув Герой з Волині Леонід Ковальчук

Поховання військового
фото

Мужній воїн, турботливий син, люблячий чоловік та батько: на Волині попрощались із Героєм Денисом Скубієм

зловживання суддя

Зловживання впливом: апеляційна палата звільнила від покарання колишнього суддю з Луцька

Поховання військового
відео

Трагічно обірвалося життя: на Волині попрощалися з Героєм Іваном Войчуком