Що означає обкладинка The Week із Зеленським та Путіном?

Що означає обкладинка The Week із Зеленським та Путіном?

Англомовний журнал The Week (Тиждень) підбив підсумки 2022 року, традиційно опублікувавши на обкладинці обличчя найвпливовіших у світі людей, які формували картину подій у році. Журнал виходить у Великій Британії та США, і на обох обкладинках – є зображений Володимир Зеленський у колі світових лідерів та Володимир Путін в образі вигнанця.

У світі активно коментують символи, зображені на обкладинці The Week і видання ВСН зібрало найцікавіші пояснення.

The Faces of 2022 по-британськи

Що означає обкладинка The Week із Зеленським та Путіном?

На обкладинці, яка вийшла у Великій Британії, сюжет заснований на традиційному різдвяному застіллі.

В центрі столу - новий прем’єр Великобританії Ріші Сунак смакує індичкою.

Праворуч від нього – сумний Володимир Зеленський, якому налили келих, але тарілка - порожня. Його обіймає колишній прем’єр Великобританії Борис Джонсон.

За спиною у головних дійових осіб року, але - не за столом, бізнесмен Ілон Маск, який збирається повісити на ялинку пташку твіттера (соцмережа, яку він купив цьогоріч). Його розташування – не просто поза столом, а ніби фонове – той, хто формував тло.

Якщо говорити про фон, то тут також – прапор України на стіні біля святкової ялинки, а за вікном хуліганить президент Росії Володимир Путін у вушанці та камуфляжі. Як і в реальному житті, він опинився в повній ізоляцій – ніхто не хоче запрошувати його до святкового столу. Ударом ноги Путін руйнує сніговика у шарфі та шапці кольорів українського прапора: чергове нагадування про те, що він нищить все українське. Зокрема, мрії та життя українських дітей.

Ліворуч за столом – щасливі та усміхнені новий король Великобританії Карл III із дружиною. Над ними - портрет покійної королеви Єлизавети II з поминальною свічкою.

З жабою та павуком на голові і скорпіоном на виделці - міністр охорони здоров’я Великобританії Метью Хенкок.

На кутку столу нудьгує Великий керманич Китаю Сі Цзіньпін у медичній масці. Як відомо, коронавірусна паніка тут тривала і протягом 2022 року.

Також за столом - американський актор Вілл Сміт, який наробив галасу на врученні премії Оскар, вдаривши колегу Кріса Рока за невдалий жарт про дружину. Він з сумом тримає переможну статуетку.

Поруч з актором – учасниці жіночої збірної Англії з футболу Лія Вільямсон та Джордан Ноббс, що стала найкращою на континенті минулого року. На руці – «веселкова» пов’язка, що символізує підтримку ЛГБД-спільноти.

Костюм Санти приміряв Квазі Квартенг - колишній канцлер скарбниці Великобританії. Поруч із ним зітхає над згорілими кексами Ліз Трасс - прем'єр-міністр Великобританії, яка протрималася на посаді лише 44 дні.

 

The Faces of 2022 по-американськи

Що означає обкладинка The Week із Зеленським та Путіном?

Обкладинку американського видання витримано в іншій естетиці, відрізняються і головні дійові особи 2022 року.

Серед людей, які повторюються в обох виданнях: Зеленський, Путін, Маск, Карл III і Сі Цзіньпін.

Усі герої року колядують на вулиці, виконуючи пісню на тлі засніженого пейзажу та зруйнованого внаслідок бойових дій колись житлового будинку. У руках у них традиційні свічки, одягнені вони добре та розбиті по парах.

На передньому плані співають у парі Володимир Зеленський та президент США Джо Байден. Вони явно солують, але читають текст із листочка біля залізної бочки, які використовуються в американських містах для обігріву бездомних на вулицях. У руці у Зеленського замість палиці із зіркою – ліхтар, що використовується для вуличного освітлення.

На задньому плані Ілон Маск та новий монарх Великобританії Карл III (без дружини, сам одягає собі корону).

Добре помітний на зламаному дереві малюнок Володимира Путіна – як оголошення про розшук, на якому – пляма від закривавленої долоні.

На дальньому фоні – зловісно спостерігає за усім колишній президент США Дональд Трамп. Навколо нього – полум’я.

Більшість персонажів на середньому плані ніхто не розшифровує. Припускаємо, що це:

- сенатор-демократ Джо Манчин, який відмовився підтримувати бюджет через підвищення податків та витрат на «зелену економіку»,

- сенаторка-республіканка Ліз Чейні, яка зіграла особливу роль у слуханнях справи проти Трампа. Тривалий час вона підтримувала його політику, але після нападів в Капітолії - різко порвала із ним,

- губернатор Флориди Рон ДеСантіс, якого підтримує Маск як потенційного кандидата у президенти (рейтинг серед республіканців у нього 56%, тоді як у Трампа - 33%),

- у центрі середнього ряду Кетанджі Браун Джексон - перша афроамериканка, затверджена на посаді судді Верховного суду США, праворуч - ще один суддя-афроамериканець Кларенс Томас.

* * *

Пропонуємо також переглянути декілька обкладинок із минулих років:

Можливо зацікавить