Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія

Під Луцьком, у селі Струмівка, Будівельна компанія «Інвестор» зводить сучасний заміський ЖК «Амстердам». Свого часу, презентуючи цей житловий комплекс, директор компанії Андрій Разумовський амбітно оголосив: «Починаємо будувати житло, яке буде відрізнятися від усього, що ми робили раніше». Інноваційних ідей і справді було багато: від нової класифікації квартир за кількістю спалень, а не кімнат, до самих будівельних процесів, адже будинок взялися зводити сучасним монолітно-каркасним методом.

Зараз, коли перші три під'їзди ЖК «Амстердам» - уже на завершальному етапі, з'явилася можливість побачити втілення задуманого. Екскурсію об'єктом журналістам видання ВСН провів Андрій Разумовський, а також - розповів про те, яких проектів найближчим часом чекати від Будівельної компанії «Інвестор».

На першому фініші

Ранок на будівельному майданчику починається не за класичним графіком офісних працівників: будівельники приступають до роботи ледь не вдосвіта. Тож коли ми о 10:00 приїжджаємо у ЖК «Амстердам» - робота давно в розпалі.

Першими зустрічаємо майстрів, які займаються благоустроєм поруч із будинком.

«Перші три під’їзди «Амстердаму» вже на завершальному етапі. Тож зараз поруч із ними закінчуємо благоустрій, є вже бруківка, сформовані клумби», - пояснює Андрій Разумовський.

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». ЕкскурсіяЩо зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
Перші під'їзди майже завершені, а поруч із ними - гарно облаштована територія

Поки заходимо в один із під'їздів, розповідає про деталі, які залишилось тут завершити.

«Днями чекаємо на поставку вхідних дверей і почнемо їх монтувати в квартирах. У самих помешканнях встановлюємо батареї і залишаться дрібниці: змонтувати щитки, лічильники. Після цього почнемо внутрішні ремонтні роботи в під’їздах. А також чекаємо поставки ліфтів, і коли підрядники їх змонтують, перші три під’їзди будуть закінчені», - розповідає директор компанії.

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». ЕкскурсіяЩо зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
У всіх квартирах завершені чорнові ремонтні роботи: залита стяжка підлоги, поштукатурені стіни. В "Інвесторі" наголошують на якості цих робіт, які мешканцям потім не доводиться перероблювати

В квартирах звертаємо увагу на незвичні планування. В першу чергу на те, що в усіх квартирах - просторі кухні-студії. А ще складається враження, що в цьому житловому комплексі кожна квартира має інший дизайн.

«Це справді одна з особливостей ЖК «Амстердам». Зазвичай у багатоповерхівках планування кожного під’їзду повторюється і в будинку є по два-три варіанти 1-, 2- та 3-кімнатних квартир. Такі обмеження - в першу чергу через розташування газових труб. В «Амстердамі» буде власна котельня, всередині будинку не буде газових труб, а лише – труби з гарячою водою. Тому з’явилася можливість максимально пофантазувати із плануваннями квартир», - пояснює Андрій Разумовський.

Лише в перших трьох під’їздах - 47 варіантів різних дизайнів помешкань. Щоправда, вільних практично не лишилося: усі розкупили. Наразі в першій черзі є остання квартира на продаж: мансардна, із відкритою терасою та трьома спальнями.

А також - декілька комерційних приміщень під супермаркет, офіс, кафе, студії дитячого розвитку та інший бізнес. 

Розглядаючи входи до комерційних приміщень, звертаємо увагу на те, що тут немає незручних порогів та підвищень. Тож немає потреби й у пандусах: ані в під’їзди до ліфтів, ані в комерційні приміщення.

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
Усі входи до будинку - безбар'єрні, що буде дуже зручним для мешканців

«Хочу нагадати, що під час проектування ЖК «Амстердам» ми вирішили відмовитися від радянського планування, тому тут будуємо не одно-, дво-, трикімнатні квартири, а одно-, дво-, триспальні помешкання з кухнями-вітальнями. Таке планування дозволяє дуже вдало і оптимально використати площу житла, максимально функціонально організувати простір, щоб усім мешканцям було комфортно.

У великих містах девелопери вже давно відмовилися від радянського планування і перейшли на європейське. Це сучасно, стильно, комфортно», - розповідає керівник Будівельної компанії «Інвестор».

Цікавимось іще одним важливим питанням - безпеки, адже зараз для України воно є одним із найважливіших.

«В ЖК «Амстердам» є підвал, а завдяки тому, що будинок - монолітний, а отже більш надійний - підвал за потреби можна буде використовувати як укриття», - каже Андрій Разумовський.

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
ЖК “Амстердам” має особливу архітектуру. Стримані фасади, схилі дахи та сучасний декор додають простору відчуття камерності та затишку і відтворюють архітектурні традиції західноєвропейських міст

 

Власна економна котельня і потужна електропідстанція

«Інвестор» максимально подбав про енергетичну незалежність майбутніх мешканців ЖК «Амстердам»: тут збудували власну котельню та електропідстанцію.

«Ми розглядали різні можливості, як обігрівати будинок: і теплові насоси, і пелетні котли, але зупинились на газовій котельні. Зважаючи на всі ризики і воєнний досвід минулого опалювального сезону, більш оптимальної альтернативи сьогодні не існує.

Теплові насоси не запустилися б при дефіцитній потужності електроенергії, яка була, наприклад, минулої осені та зими. Вони дуже чутливі до перепадів напруги, тому ми від цієї ідеї відмовилися. Твердопаливний котел - може,  дещо більш незалежний, але такі котли вигідно встановлювати там, де є місце для складування. Ми вивчали варіант із палетами і порахували, що на тиждень тут було б потрібно дві фури палет. Не думаю, що мешканцям було б зручно це організувати.

Тому ми зупинились на варіанті газового котла, який розміщений у котельні. В самих квартирах котлів не буде, не буде газових труб, будуть тільки теплові лічильники.

Мешканці зможуть економити, самостійно встановлюючи температуру в квартирі. Ми підберемо рішення, щоб це все було автоматизовано», - розповідає Андрій Разумовський.

Забудовник також наголошує: завдяки тому, що будинок зведений з керамічних блоків, утеплений, а в котельні економні сучасні котли - споживання теплоносія в «Амстердамі» буде мінімальне.

У будинку вже змонтовані всі внутрішньобудинкові комунікації, наразі тривають роботи з облаштуванням зовнішніх теплових мереж від котельні. Теплотрасу планують завершити за три тижні.

Також до будинку уже підведені каналізація та водопостачання.

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». ЕкскурсіяЩо зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». ЕкскурсіяЩо зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
Поруч із ЖК "Амстердам" збудована котельня. Наразі облаштовують теплотрасу

Стабільне електропостачання житловому комплексу буде забезпечувати потужна електропідстанція. Вона розрахована не лише для ЖК «Амстердам», а й для котеджного містечка «Струмочок», який поруч. Щоб цей масив забезпечити безперебійною електроенергією, встановили підстанцію потужністю 2 мегавати. Ця підстанція - 2 категорії, тож має 2 кабелі по 10 тисяч кіловольт, щоб було резервне живлення на випадок аварії.

Крім того, якщо виникнуть перебої з електропостачанням, як це було торік – до підстанції можна буде під’єднати генератор, який зможе забезпечити базові потреби.

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». ЕкскурсіяЩо зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
Власна електропідстанція забезпечить стабільне електропостачання

Загалом, на території ЖК «Амстердам» залишиться ще закільцювати газ, а після цього - можна буде облаштовувати дорогу. Такі роботи має виконати облгаз, всі необхідні дозволи на роботи вже є. Після цього збудовані під'їзди здадуть в експуатацію. 

 

Зона відпочинку - окраса ЖК

Поруч із «Амстердамом» - теж кипить робота. Тут буде окрема величезна зона для відпочинку із сучасним ігровим обладнанням для дітей та спортивними зонами. Частину елементів уже встановили, поклали безпечне штучне покриття, яке поки - похмурого кольору, проте його планують пофарбувати.

Також уже починають монтувати систему поливу, згодом будуть сіяти газон і висаджувати кущі та дерева, встановлять ліхтарі.

У зоні відпочинку буде спортивний майданчик теж зі штучним покриттям, де вже є спортивні елементи, баскетбольне кільце і, можливо, ще додадуть футбольні ворота.

«Десь за місяць майданчик кардинально зміниться і буде мати зовсім інший вигляд», - каже Андрій Разумовський.

 

Відновлення будівництва і нові плани

Оскільки вже перші під’їзди ЖК «Амстердам» – на завершальному етапі, в компанії вирішили відновити будівництво п’ятого під’їзду.

«Після початку повномасштабної війни ми вирішили, що маємо в першу чергу закінчити максимально готові об’єкти. Оскільки 1-4 під’їзди уже на фінішній прямій, то тепер переходимо до будівництва п’ятого під’їзду. Закупили арматуру і почали монтаж каркасу, тоді заповнимо керамічними блоками і перейдемо до монтажу даху», - пояснює керівник Будівельної компанії «Інвестор».

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». ЕкскурсіяЩо зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». ЕкскурсіяЩо зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». ЕкскурсіяЩо зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
У ЖК "Амстердам" переходять до будівництва 5 під'їзду

ЖК «Амстердам» будується в сучасному мікрорайоні, який активно розбудовується. По сусідству розташоване котеджне містечко «Струмочок». Тут нещодавно завершили роботи у 6 і 7 лініях таунхаусів, облаштують благоустрій і планують найближчим часом передати житло мешканцям.

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». ЕкскурсіяЩо зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
Незабаром останні лінії таунхаусів ЖК "Струмочок" заселять мешканці

Для тих, хто мріяв про комфортне життя у таунхаусі ЖК «Струмочок», але не встиг купити - приємна новина. Директор компанії розповідає, що поруч є ще одна ділянка площею 1 га і тут запланували звести 30 таунхаусів. Зараз завершується підготовка проектних робіт. 

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
Тут згодом будуть нові таунхауси

Такими будуть нові таунхауси "Інвестора". До слова, саме ця компанія почала першою на Волині будувати такий тип житла

Для зручності мешканців ЖК «Амстердам» та ЖК «Струмочок» будівельна компанія передбачила поруч гаражі. Їх уже будують, а роботи планують завершити до кінця року.

Загалом буде 38 гаражів, проте половину уже розкупили.

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
Поруч із ЖК "Амстердам" і ЖК "Струмочок" будують гаражі

На території цього сучасного мікрорайону збудований іще один цікавий проект «Інвестора»: клубний будинок, де всі квартири зроблені «під ключ» і продаються з меблями та технікою. Тут наразі вільними залишилося лише дві квартири.

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
Клубний будинок із квартирами з готовим ремонтом

У помешканнях клубного будинку є все, щоб можна заселятися хоч завтра: базова техніка, меблі, освітлення, повністю зроблені санвузли.

«Результатом цього проєкту ми задоволені: гарні квартири, ми не прогадали із плануванням, наврядчи можна краще розпланувати 90 квадратів. Я б і сам жив у такій квартирі із задоволенням.

Нам іноді кажуть, що ці квартири «холодні», дуже строгі. Але так здається через те, що немає елементів декору - картин чи килимків. Але це вже мають зробити нові власники. Облаштувати усе за своїм смаком тут можна буквально за два дні», - резюмує Андрій Разумовський.

Що зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». ЕкскурсіяЩо зараз відбувається на будівництві заміського ЖК «Амстердам». Екскурсія
В "Інвестора" є пропозиція квартир, відразу готових до заселення

Про актуальні пропозиції Будівельної компанії «Інвестор» запитуйте у відділі продажів:

+38 096 030 20 10

Адреса: м. Луцьк, вул. Коперника, 13 (3 поверх)

м. Луцьк, вул. Супутника, 6 а (ЖК «Супернова»)

Сайт: investor.lutsk.ua

Facebook: investorlutsk

Інстаграм: bud.investor

Читайте також:

  • Що можна купити в заміському ЖК «Амстердам»?
  • Показали, як розбудовується заміський житловий комплекс «Амстердам» 

Фото: Роман Домбровський

Можливо зацікавить

Будівельна компанія «Інвестор» передала 22 дрони для батальйону «Любарт». Фото, відео
відео
фото

Будівельна компанія «Інвестор» передала 22 дрони для батальйону «Любарт». Фото, відео

Благодійна допомога з Волині школам Донеччини та Чернігівщини
відео
фото

Волиняни передали потужні генератори школам Донеччини та Чернігівщини. Відео

Андрій Разумовський
інтерв'ю
фото

«Немає жодного сумніву, що перемога за Україною, тож ми плануємо та будуємо»: інтерв'ю з Андрієм Разумовським

На Волині з’явиться новий «МакДональдз»: адреса
фото

На Волині з’явиться новий «МакДональдз»: адреса

Влада, благодійники і бізнес Волині об'єдналися, аби допомогти Харківщині
фото

Влада, благодійники і бізнес Волині об'єдналися, аби допомогти Харківщині

За програмою єОселя відтепер можна придбати будинок чи таунхаус у Будівельній компанії «Інвестор»

За програмою єОселя відтепер можна придбати будинок чи таунхаус у Будівельній компанії «Інвестор»

Студенти луцького вишу завітали до Будівельної компанії «Інвестор»

Студенти луцького вишу завітали до Будівельної компанії «Інвестор»

У Луцькому районі водійка на авто збила двох жінок на пішохідному переході. Фото
фото

У Луцькому районі водійка на авто збила двох жінок на пішохідному переході. Фото

У ЖК «Амстердам» діє гарна пропозиція на 3-спальну квартиру
promo

У ЖК «Амстердам» діє гарна пропозиція на 3-спальну квартиру