Сергій Притула у Луцьку розповів, що думає про псевдоволонтерів

Сергій Притула

Сергій Притула зустрівся з лучанами у Волинському академічному обласному театрі ляльок, аби розповісти більше про досягнення його благодійного фонду, прозвітувати про два роки діяльності та поспілкуватися. Одним з питань від містян було псевдоволонтерство та шахрайство, що має місце у часи війни. 

У четвер, 28 березня, відомий волонтер Сергій Притула у Луцьку провів публічний звіт про роботу однойменного благодійного фонду за два роки діяльності. Одним з організаторів заходу є благодійний фонд «Ангар. Україна», який співпрацював з фондом Сергія Притули у межах проєкту Центр готовності цивільних та є співорганізатором зустрічі у Луцьку. Відвідати захід за участі Сергія Притули могли усі охочі.

«Недовіра до волонтерів може мати місце, іноді вона є справедливою. На жаль, волонтерський рух не без паршивої овечки у своїх рядах. Донатити чи не донатити вирішувати вам, перевіряйте кому ви донатите, дивіться на бекграунд людини, якій ви донатите.

Запитуйте у військових, чи доходила їм допомога від тої чи іншої людини чи організації», - порадив Сергій Притула.

За його словами, є страшні статистичні дані щодо комунікації суспільства і волонтерів.

«Якщо людина дізнається, що волонтер обманював, привласнював собі кошти, не раціонально їх використовував, то 10 відсотків людей взагалі відмовляються донатити, а 18% - зменшують свій донат до мінімуму. Тобто сумарно 28%. Це велика цифра», - зазначив Сергій Притула.

Довідково: 

У 2020 році під час пандемії коронавірусу Сергій Притула створив Благодійний Фонд для допомоги за невійськовими напрямками. А з лютого 2022 через повномасштабний наступ росії Сергій Притула задіяв для допомоги військовим ресурси свого Фонду.

Фонд відкрив власні логістичні пункти на кордоні з Польщею та у Львові для ефективного доправлення вантажів з Європи до України.

Зараз Фонд Притули закуповує екіпірування, обладнання, медичні засоби і транспорт для військових. Ще один напрямок роботи — гуманітарна допомога.

Читайте також:

 

Можливо зацікавить