Шлях до успіху, європейські амбіції та тріумф на престижному турнірі: інтерв'ю з футболістом Валентином Рубчинським

Валентин Рубчинський Дніпро-1

22-річний лучанин Валентин Рубчинський – один з найперспективніших молодих українських футболістів. Він уже став ключовою фігурою в «Дніпрі-1». Його трансферну вартість оцінюють у 1,8 мільйонів євро.

Нещодавно у складі олімпійської збірної України Валентин став переможцем футбольного турніру Моріса Ревелло. Зазначимо, що цей турнір є дуже відомим та престижним. У різні роки тріумфаторами цього змагання ставали Кріштіану Роналду, Зінедін Зідан, Френк Лемпард, Тьєррі Анрі, Девід Бекхем, Хав'єр Маскерано.

Журналісти ВСН поспілкувалися з Валентином про його шлях до успіху, плани на майбутнє та готовність до європейського виклику.

- Як ви розпочали свою футбольну карʼєру?

- У 7 років пішов на футбол. Якраз тоді проводився набір в академію «Волині». Я дуже хотів потрапити туди, у мене вийшло. До 12 років я пробув у академії.

- Як сталося, що ви народилися в Луцьку, але є вихованцем дніпровської академії?

- У 12 років мені сказали що «Дніпро» хотів, щоб я приїхав до них на огляд. Після огляду мене запросили грати за цю команду. Тоді я приїхав додому, поговорив зі своєю сімʼєю. Після цього вирішив переїхати у Дніпро.

- Поділіться враженнями від сезону 2023-2024.

- Сезон видався складний. Був доволі поганий початок. Коли прийшов новий тренер, змінилась концепція гри. Після першої половини вдалося досягти хорошого результату в турнірній таблиці. А от друга половина була невдалою: кілька гравців пішли з клубу, багато футболістів були травмовані, почали залучати молодь. У підсумку посіли 4 місце. Клуб вийшов у єврокубки. Звісно, хотілося бути в трійці лідерів, але вже нічого не можна змінити.

- Зараз у ЗМІ поширюються чутки про ваш перехід у «Шахтар», «Динамо». Прокоментуйте їх. 

- Не знаю, чи відповідає ця інформація дійсності. Про це потрібно запитувати у представників цих клубів. Мені наразі нічого не відомо.

- Ваш колишній партнер по клубу Артем Довбик феєрить в Іспанії. Не секрет, що гра «Дніпра-1» будувалась на ньому. Розкажіть про перебудову після продажу бомбардира та поділіться враженнями від його гри в «Жироні».

- Артем дуже хороший гравець, який зараз показує свій рівень у чемпіонаті Іспанії, він найкращий бомбардир Ла Ліги. Своїм досягненням він показує, що в Україні є дуже хороші й талановиті гравці. Щодо «Дніпра-1», то його відхід вплинув на команду, адже він був найкращим бомбардиром та лідером  нашого клубу.

- Ви готові спробувати свої сили в європейському чемпіонаті? Чи були відповідні пропозиції?

- Дуже хотілося спробувати себе у Європі. Пропозиції були. Чи готовий я зараз виступати за європейський клуб, можна дізнатися тільки тоді, коли я там буду грати.

- Наступного сезону ви залишаєтесь у «Дніпрі-1»?

- Зараз я гравець «Дніпра-1». Наразі ще не знаю, чи залишусь у клубі. Час покаже.

- Які ваші очікування на наступний сезон УПЛ та на єврокубкові поєдинки «Дніпра-1»? Чи готова команда зараз боротися за вищий результат?

- Зараз у «Дніпра-1» є певні проблеми, з клубу пішли лідери. Проте я впевнений, що в будь-якому випадку команда буде боротися, старатись показувати високі результати. У нас є хороші молоді гравці, для яких цей сезон може бути хорошим досвідом і сходинкою у карʼєрі.

- Розкажіть про олімпійську збірну, з якою нещодавно перемогли на престижному турнірі Моріса Ревелло.

-  Атмосфера в збірній чудова, колектив хороший: у нас дуже талановиті гравці і сильний тренерській штаб. Мені не було складно пристосуватись до схеми гри, адже тренери дуже добре пояснюють.

Окрім цього, деякі гравці вже не перший раз викликаються до збірної, тож дуже добре знають потреби коучів. Вони допомагають іншим футболістам, у яких ще немає такого досвіду. Турнір Моріса Ревелло був дуже цікавим. Він слугував для підготовки до Олімпіади. Ми хотіли виграти цей турнір, щоб отримати позитивні емоції перед Олімпійськими іграми.

- Можливо, ми зовсім скоро побачимо вас на Олімпіаді, як ви розцінюєте свою готовність до цього турніру?

- Чи буду я грати на Олімпіаді - вирішуватиме головний тренер. Якщо поїду на цей турнір, буду дуже щасливий.

- Які ваші очікування щодо гри нашої збірної на Євро-2024?

- Сподіваюсь, що наша збірна вийде з групи і дійде якомога далі в цьому турнірі. Зараз у нас хороший склад збірної. Тож команда повинна показати хорошу гру та вдалий результат.

Читайте також:

Можливо зацікавить