Шмигаль озвучив кількість осіб, заброньованих від мобілізації

Шмигаль озвучив кількість осіб, заброньованих від мобілізації

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що наразі понад 900 тис. українців мають бронь від мобілізації, однак уряд розглядає можливість її розширення.

Про це він заявив під час Ялтинської європейської стратегії (YES), - пише Еспресо.

«У нас сьогодні понад 900 тисяч людей в бізнесі є заброньованими. Це важливий показник. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих в бізнесі, але за умов, щоб була дотримана повністю «математика» мобілізації», - пояснив Шмигаль

Він зазначив, що уряд розуміє потребу в збалансованому підході до мобілізації та економіки.

«Мобілізація сьогодні - це пріоритет, це виживання. І ми розуміємо, що дотримання балансу вимагає певної координації між урядом, військовими, українським бізнесом», - зазначив він.

Очільник українського уряду також анонсував оновлення «продукту бронювання для бізнесу» найближчим часом. Він підкреслив, що «воюй або працюй» - основний принцип, якого дотримуватиметься уряд у процесі перегляду системи бронювання.

«У воюючій країні не має іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення має безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій», - підсумував він.

Читайте також:

Можливо зацікавить