Сім'ю священника УПЦ МП виселяли через суд: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. Фото

Сім'ю священника УПЦ МП виселяли через суд: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. Фото

У день свята Введення в храм Пресвятої Діви Марії, у Рожищі відзначають 80-у річницю заснування храму Архістратига Михаїла. На честь відзначення поважної дати на парафію здійснив архіпастирський візит митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну літургію з нагоди дванадесятого свята – Введення в храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії та ювілею храму. Співслужили Владиці священники Рожищенського благочиння. Про це повідомили на сайті Рожищенської громади.

Піднести спільну молитву до Господа в день величного свята разом з духовним наставником за Божу опіку для неньки-України, за українських захисників, за наближення Перемоги зійшлося чимало жителів міста та довколишніх сіл. 

Нагадаємо, влітку 2022 року громада перейшла до ПЦУ. У червні після тривалих переговорів прихильники московського патріархату нарешті віддали ключі від Михайлівської церкви у Рожищі. У присутності поліції люди зайшли до приміщення храму. Проте священник УПЦ МП Петро Іваничко не хотів виселятися із будинку, що належить релігійній громаді Архістратига Михаїла ПЦУ міста Рожище. Активісти неодноразово зверталися до сім'ї Іваничків із проханням покинути будинок, який їм не належить, демонструючи відповідні документи. На це Петро Іваничко казав, що чекав відповідного рішення суду. Лише 15 листопада 2022 року священник разом із сім'єю покинув будинок, який належить громаді.

Сім'ю священника УПЦ МП виселяли через суд: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоСім'ю священника УПЦ МП виселяли через суд: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоСім'ю священника УПЦ МП виселяли через суд: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоСім'ю священника УПЦ МП виселяли через суд: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоСім'ю священника УПЦ МП виселяли через суд: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. ФотоСім'ю священника УПЦ МП виселяли через суд: митрополит Михаїл відвідав парафію на Волині. Фото

Читайте також:

Можливо зацікавить