Сирський зробив важливу заяву про великі зміни в ЗСУ

Олександр Сирський, ротація в ЗСУ

В ЗСУ триває оптимізація військових структур, які безпосередньо протистоять російській агресії. Одним з пріоритетів є ротація українських воїнів.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський

«За десять років війни тимчасові органи військового управління та райони відповідальності угруповань військ формувалися і змінювалися відповідно до оперативної обстановки та поточних викликів», - зазначив він.

Сирський розповів, що наразі, з огляду на досвід бойових дій, проводяться організаційні заходи з метою спрощення та підвищення ефективності управління. Метою цих заходів є спрощення та максимальне підвищення якості управління.

 «Деякі угруповання військ (сил) будуть переформатовані. Насамперед йдеться про управлінський кадровий потенціал, його грамотний та раціональний перерозподіл», - пояснив головком ЗСУ.

За словами Сирського, один з його пріоритетів полягає в налагодженні процесу ротації особового складу бойових бригад. Він підкреслив, що деякі військові частини з перших днів широкомасштабного вторгнення РФ відбивають збройну агресію. Тому важливо приділяти більше уваги питанням відпочинку українських захисників, доукомплектування озброєнням і військовою технікою та відновлення боєздатності бригад.

«Цей процес уже запущено і в подальшому він буде лише нарощуватися. Посилюємо оборонні спроможності, щоб й надалі нищити ворога та наближати перемогу», - додав Сирський.

Читайте також:

Можливо зацікавить