Ситуація критична: розпочалась нова фаза боїв за Авдіївку

Бої за Авдіївку, вуличні бої, Defense Express

Ситуація в Авдіївці стає критичною. Росіяни готуються до тривалих вуличних боїв в міській забудові.

Про це в ефірі телеканалу «Еспресо» зазначив військовий експерт Defence Express Іван Киричевський.

«Поки що завчасно робити висновки щодо ситуації в Авдіївці. Тому що немає чіткого розуміння, де насправді зараз перебуває ворог. Є загальне розуміння, що окупанти намагаються пробитись у міську забудову. Але, де саме вони? Є джерела, які неофіційно пишуть, що це район авдіївського Коксохіму. Інші джерела пишуть, що росіяни вже майже підібралися до траси. З наших ресурсів виглядає так, що ситуація є катастрофічною. Але парадоксально, що російські воєнні аналітичні ресурси закликають своє суспільство не живитися гарячим очікуванням. Судячи з усього росіяни готуються, що бої в міській забудові Авдіївки будуть тривалими», - наголосив Киричевський.

За висновками військового експерта, зараз можна стверджувати про початок фази боїв у міській забудові Авдіївки, але зробити остаточні висновки ще рано. Крім того він зазначив, що швидкість просування російських окупаційних військ на цьому напрямку фронту залежить не лише від становища окупантів, а також від того, в якому становищі знаходяться Сили оборони України.

 «Наразі можна констатувати про початок фази боїв у заміській будові Авдіївки, але робити висновки зарано. Тому, що фаза боїв у міській забудові може тривати й кілька тижнів, і кілька місяців», - зауважив Киричевський.

Читайте також:

Можливо зацікавить