Ситуація на Куп'янському напрямку різко змінилась: в ЗСУ розповіли, що сталося

Ситуація на Куп'янському напрямку різко змінилась: в ЗСУ розповіли, що сталося

На Куп'янському напрямку війська оборони завдали супротивнику значних втрат. Водночас російські окупаційні війська зменшили інтенсивність своїх атак.

Про це повідомила начальник служби зв'язків із громадськістю 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого майор Надія Замрига у ефірі «Еспресо».

«Бригада перебуває на Куп'янському напрямку. Ворог дещо зменшив кількість атак, але не полишив своїх намірів. Таку ситуацію ми вже спостерігали. Загарбники працюють хвилями, підтягуючи резерви», - зазначає вона.

За її словами, якщо росіяни протягом однієї доби намагаються штурмувати оборонні позиції ЗСУ поняд 10-15 разів, то це може свідчити про намір противника знайти слабкі місця для подальшого прориву.

 «Ворожа піхота суне, йде важка й автомобільна техніка, підвозячи БК і харчі. Коли росіяни зазнають втрат, отримавши по зубах, то вони не забирають своїх загиблих та поранених. Відходять на свої позиції, і кілька днів маємо кількість атак менш як 10. Наразі такий період», - зауважила Замрига.

Вона також додала, що в ході наступальних дій на Куп'янському напрямку росіяни зазначали великих втрат в живій силі.

«Наразі противник намагається поповнити запаси людського ресурсу. Здебільшого це мобілізовані, які нещодавно відбували покарання в місцях позбавлення волі, і їх дуже багато. Очікуємо, що незабаром збільшиться кількість атак з боку ворога», - наголосила Замрига.

Читайте також:

Можливо зацікавить