«Ситуація складна»: росіяни штурмують українське місто трьома арміями

«Ситуація складна»: росіяни штурмують українське місто трьома арміями

 Ексспікер ЗСУ Владислав Селезньов зазначив, що якщо окупантам вдасться протягти артилерію на терикон, вони матимуть можливість обстрілювати всю територію Авдіївки, що може створити серйозні проблеми для ЗСУ. Та варто зазначити, що ймовірність такого розвитку подій виглядає дуже низькою.

Про це він розповів в ефірі 24 каналу.

Експерт вказує на те, що окупанти не встигнуть перемістити артилерію на терикон через те, що ще під час транспортування по них поцілять FPV-дрони, запущені українськими захисниками або наша артилерія остаточно виведе їх з ладу.

«Ворог докладає чимало зусиль, щоб зімкнути «лещата» довкола Авдіївки. Він тисне на оборонні рубежі ЗСУ з півдня від Опитного, а також в районі Красногорівки. Тривають бої і біля терикона. Ситуація дуже складна, але як вона вирішиться, напряму залежить від ресурсних можливостей Сил оборони», – наголосив військовий експерт.

Цей напрямок викликає зацікавленість українського командування, про що свідчить візит начальника Генштабу ЗСУ Сергія Шаптали та командувача Збройних Сил України Валерія Залужного на Авдіївський напрямок.

«Водночас ворогу може не вистачити ресурсів, щоб захопити Авдіївку, хоча й він зараз зосереджує довкола Авдіївки підрозділи щонайменше 3 армій. Зокрема 2-ї гвардійської, яка вважається у росіян найбільш боєздатною», – зазначив Селезньов.

Читайте також:

Можливо зацікавить