Ситуація з відключеннями світла в Україні зміниться: що сталося

відключення світла в Україні

В Україні в минулі дні знову почалися стабілізаційні відключення електроенергії, проте скоро їх вдасться уникнути завдяки тому, що достроково завершився плановий ремонт одного атомного блоку.

Після ремонту атомний блок, потужність якого становить 1000 МВт, вже підключили до енергосистеми країни. Про це повідомили у Міністерстві енергетики. У відомстві зазначили, що це додасть енергосистемі стабільності.

«Енергетики дійсно роблять неймовірні речі у цій складній ситуації, щоб ми залишались зі світлом і теплом. Зараз достроково, але з дотриманням усіх безпекових норм вийшов з планового ремонту і обслуговування черговий атомний блок. Його підключення допоможе збалансувати енергосистему країни та уникнути обмежень електроенергії», – заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

У Міністерстві енергетики нагадали, що атомна генерація є основним джерелом енергетичної стабільності та незалежності України – вона забезпечує близько 60% споживання електроенергії. Проте влітку енергоблоки АЕС ремонтують, щоб підготувати їх до опалювального сезону, коли попит на електроенергію є найбільшим.

Читайте також:

Можливо зацікавить